Bölöni: "Confrontatie met Club Brugge minst belangrijke van de negen komende matchen"

Antwerp-coach Laszlo Bölöni met assistent Wim De Decker.
BELGA Antwerp-coach Laszlo Bölöni met assistent Wim De Decker.
Zondagmiddag ontvangt Antwerp, vierde in de stand, leider Club Brugge. De match van het jaar voor vele Antwerp-fans, niet alleen om hun kansen op POI gaaf te houden, maar zeker ook na de conflicten met de Brugse fans in oktober. Coach Laszlo Bölöni ziet dat alleszins anders. 

De indrukwekkende bekermatch van Club tegen Charleroi heeft Bölöni niet gezien. Hij kende de kwaliteiten van blauw-zwart al goed genoeg. "Club Brugge heeft dit seizoen laten zien dat ze met voorsprong de beste ploeg zijn. Ze staan ver voor en zijn favoriet om kampioen te spelen", aldus de coach van Antwerp. "Eerlijk gezegd zou ik het onrechtvaardig vinden als Brugge het kampioenschap zou verspelen door de Play-Offs". 

In Jan Breydel vochten Club Brugge en Antwerp een stevig duel uit. Blauwzwart haalde het toen met 1-0.
Photo News In Jan Breydel vochten Club Brugge en Antwerp een stevig duel uit. Blauwzwart haalde het toen met 1-0.

Dat betekent echter niet dat Bölöni al op voorhand zou willen tekenen voor een punt. "Absoluut niet, ik geef me nooit op voorhand gewonnen. Het doel is ten eerste om op de afspraak te zijn", stelde de 64-jarige Roemeen. "Dat betekent: goed verdedigen en proberen een aantal goede kansen te creëren. Als dat positief verloopt, ben ik tevreden. En als dat punten oplevert, is dat natuurlijk nog leuker. Hoeveel punten? Winnen is altijd het beste, hé". 

De supporters kijken alleszins al weken reikhalzend uit naar de confrontatie met Club Brugge, maar coach Bölöni wil niet te veel belang hechten aan dat ene duel. "Uiteraard zijn de supporters gefixeerd op die match, want Brugge staat eerst en het is een grote ploeg. Maar ik ben trainer, geen supporter. Voor ons is het misschien wel de minst belangrijke van de komende negen matchen". 

Laszlo Bölöni had het in Brugge af en toe aan de stok met scheidsrechter Lawrence Visser.
BELGA Laszlo Bölöni had het in Brugge af en toe aan de stok met scheidsrechter Lawrence Visser.
Photo News9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • dirk govaerts

  staat mooi winnen tegen de leider maar ik denk dat boloni gelijk heeft , liever tegen Club verliezen en de andere 8 winnen dan winnen tegen Club en er van de 8 maar 3 of 4 winnen en paar gelijk /verlies . Dat het vooral een mooie match mag worden en wie gelooft dat Varheage alles al geregeld heeft mbt gele kaarten , die heeft vast al eerder ergens gezien hoe dat dan moet

 • lucien luyten

  Hopelijk gaan de scheidsrechters eens ingrijpen als de trainers ( allemaal) buiten hun afgebakende zone rondlopen , sommigen spelen bijna mee !

 • bob jansens

  Bölöni heeft gelijk: het is niet in de match tegen Brugge dat Antwerp de deelname aan PO1 kan behalen, maar vooral in het totaal van de nog te spelen 9 matchen...

 • Roos Desreveaux

  de antwerpspelers zullen zondag opgefokt het veld betreden en een oorlog en vechtpartij ontketenen, dat zijn de kenmerken van antwerp, een hecht team, zeer veel vechlust en over de rand gaan met vele fouten, maar boloni heeft zeer goed werk geleverd, brugge moet het meer hebben van mooi samenspel maar er zit ook vechtlust in.als brugge geen geblesseerden heeft in antwerp en een puntje haalt mogen ze zeer tevreden zijn

 • Georges Vande Velde

  Hij houd al rekening met verlies. Trainers hebben veel zaken gemeen vooral het zichzelf beschermen!