Antwerp pakt overwinning en vierde plek op het veld van Zulte Waregem

BELGA
Zou het nog steeds geen alarmfase rood zijn? Hoe immuun Zulte Waregem ook mag zijn voor crisisjes, na gisteren valt het moeilijk te ontkennen: Essevee is de weg helemaal kwijt. De cijfers kleuren donkerrood. Na de dramatische 4 op 33 komt zelfs buurtje Kortrijk langszij. Het verschil met Lokeren - voorlaatste in de stand - bedraagt nog slechts een benauwde twee punten. Zulte Waregem mag van geluk spreken dat enkel nummer 16 zakt. Anders werd het wel érg warm aan de Gaverbeek.

Nochtans hoefde Francky Dury zich voor één keer geen zorgen te maken over midweekvoetbal. Maar blijkbaar brengt zelfs een volledige trainingsweek geen soelaas bij dit Essevee. De problemen zijn veel groter. Zoals de chronische foutenlast achterin - de boodschap na STVV was duidelijk niet aangekomen. Om moedeloos van te worden als coach. Gisteren was het eerste peperdure missertje al na vijf minuten gemaakt. Heylen - toonbeeld van de onophoudelijke twijfel bij Essevee - veroorzaakte een zoveelste domme penaltyfout. Het worst-case scenario tegen Antwerp. Hairemans miste niet, waardoor rood-wit hun dubbele muur uit gewapend beton kon optrekken. Aangezien bij het te brave Zulte Waregem niemand rondloopt die af en toe de sloophamer bovenhaalt, kon je het eindresultaat dan al voorspellen.

Voorzichtige prikjes kwamen er na die vroege achterstand wel. Maar bijlange niet genoeg om Bolat te verontrusten. De tegenstoten van Antwerp, daarentegen, waren wel loeihard. Zo zette Yatabare zich op het halfuur sterk door en lanceerde hij Ardaiz - helemaal vrijgelaten door de defensie van Zulte Waregem. De Uruguayaanse werkte genadeloos af. De muur die de thuisploeg over moest, was plots dubbel zo hoog geworden. Het mocht zelfs van geluk spreken dat het voor rust geen derde tegentreffer slikte. Bossut hield eerst Owusu van de 0-3 en zorgde wat later voor gerechtigheid door een nieuwe strafschop van Hairemans, na een onbestaand contact met Yatabaré, te stoppen.

Alleen besefte iedereen in het Regenboogstadion dat het vergeefse moeite was. Oké, misschien verdiende Olayinka vroeg in de tweede helft een penalty. En ja, na de aansluitingstreffer van De fauw duwde het Antwerp wel een beetje achteruit op zoek naar de gelijkmaker. Maar het echte geloof ontbreekt. Wanneer gaat er éindelijk eens iemand rechtstaan bij dit Zulte Waregem? Het contrast met de Great Old kan niet groter zijn. Antwerp weigerde te plooien, ook toen het in de slotfase evne onder druk kwam. Het centrale duo Batubinsika en Borges toonde zich opnieuw onverzettelijk, met het middenveld vol strijders kan je naar iedere oorlog en voorin kijkt Owusu op geen meter meer of minder. De knappe vierde plaats van Antwerp is er geen van finesse, wel van enthousiasme en een groot strijdershart. Ook dat verdient lof. Het brengt stamnummer 1 opnieuw een flinke stap dichter bij play-off 1. De kloof met nummer 7 bedraagt al zes punten. En na gisteren is alvast één concurrent definitief uitgeteld.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erik De jongh

  RAFC is terug en men zal het geweten hebben, ďeze trainer heeft de zelfde uitstraling als Kessler,grote klasse

 • Jos driesen

  In antwerpen kan je evengoed een pint gaan drinken rondom de bosuil! Die mensen zijn gewoon zeveraars...

 • didier de coster

  Beste jos , in gent kan je een pint gaan drinken na de match van aagent , jij bent misschien een goede fan maar ken mensen die aan de bosuil wonen en gewoon niet durven buitenkomen , leve gent

 • Jos driesen

  Didier hou je domme comments voor jezelf man... er zit overal krapul, ook bij jou ploegje fc knudde

 • Steven Verleyen

  Buurtje Kortrijk ...wel wel wel ...laat ze maar komen naar het Guldensporenstadion naar hun "buurtje"