Antwerp op één punt van play-off 1, Bölöni: “Er is geen wondermiddel om efficiëntie terug te vinden”

Laszlo Bölöni.
BELGA Laszlo Bölöni.
Na de recente twee op twaalf is Antwerp het aan zichzelf verplicht om zaterdag tegen Oostende nog eens te winnen. “Het is zaak om onze offensieve efficiëntie terug te vinden”, zegt trainer Laszlo Bölöni. “Maar daarvoor bestaat er geen wondermiddel.”

Antwerp kan dit weekend definitieve zekerheid verwerven omtrent deelname aan Play-off 1. Als de Great Old thuis een punt pakt tegen Oostende kan men in geen enkel geval meer uit de top zes vallen. “Ik ben van nature voorzichtig, maar het is wel de bedoeling dat we het nu gaan afmaken”, vertelt Laszlo Bölöni. “Even goed hadden we er al kunnen zijn. In de afgelopen weken verloren we van Club Brugge na een doelpunt waarvan ik nog altijd niet weet of het er één was en van Standard na een wereldgoal. Om maar te zeggen dat het ondanks onze twee op twaalf echt niet zó slecht was.”

Een Brugse zege zou goed zijn voor het Belgisch voetbal. Al staan ze wel voor een hele zware klus. Manchester United is Lokeren niet, hé. De Engelsen zijn favoriet, maar onmogelijk is het nu ook weer niet.”

Laszlo Bölöni

Wat tijdens de jongste speeldagen wél ontbrak bij Antwerp was wat aanvallende frisheid. “Het klopt dat onze offensieve efficiëntie omhoog moet en dat enkele spelers hun individuele niveau moeten opkrikken”, aldus Bölöni. “We doen onze afwerkoefeningen op training, maar dé oefening of hét wondermiddel bestaat niet. Scoren is natuurlijk ook voor een stuk een psychologisch gegeven. Daarom wil ik ook niet te veel over deze kwestie praten, dat werkt alleen maar contraproductief.”

Als uitsmijter nog dit: wanneer Club Brugge vanavond Europees de wei in moet tegen Manchester United zal Laszlo Bölöni supporteren voor de grote rivaal uit Brugge. “En dat doe ik niet eens omdat Club bij een kwalificatie drie dagen voor de bekerfinale opnieuw aan de bak moet in Europa”, beweert de Antwerpcoach. “Een Brugse zege zou gewoon goed zijn voor het Belgisch voetbal. Al staan ze wel voor een hele zware klus. Manchester United is Lokeren niet, hé. De Engelsen zijn favoriet, maar onmogelijk is het nu ook weer niet.”

Bölöni met Refaelov.
Photo News Bölöni met Refaelov.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.