Exclusief voor abonnees

Antwerp irriteert G5 met viriel spel: “Is dít wat het Belgisch voetbal nodig heeft?”

BELGA
Antwerp concurreert met én irriteert de G5. De traditionele topclubs storen zich aan de manier waarop de Great Old zich manifesteert. De ouderwetse speelstijl van Laszlo Bölöni én de mannelijke duels van Van Damme en co stoten tegen de borst. Ze liggen er op de Bosuil allerminst van wakker.

Niemand zegt het luidop. Maar de ergernis komt toch stilaan aan het oppervlak. Vrijdag toonde Antwerp zich nog eens van zijn virielste kant. Het werd een potige clash met Standard. Vooral Borges en Lamkel Zé lieten zich niet onbetuigd. Carcela kloeg erover, Emond haalde het aan en ook Michel Preud’homme viel even uit zijn rol. Tijdens de gebruikelijke persconferentie bleef hij respectvol. Een poosje eerder - toen de adrenaline nog nét iets meer door zijn lichaam gierde - was hij wel hard voor de camera van de Waalse openbare omroep.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Aerts

  Met echte klasse speel je ze toch op een hoopje, zie hun matchen tegen Genk.

 • Leon TRIMPE

  Eén scheidsrechter , twee lijnrechters , drie VAR rechters , zagen geen graten in de overtredingen van FC STANDARD , en dan maar zeveren over EEN zogezegd zware fout van de thuisploeg (was fout) , er gebeuren andere 'niet-geziene' overtredingen , die de ZES scheidsrechters niet zien !!!!!

 • Jack Hoeben

  Anderlecht, Waasland- Beveren en Oostende maakten meer fouten lees ik letterlijk!Punt ander lijn!Watjes!

 • Gaston FOUBERT

  Sorry hoor, maar had Smet Standard de eerste helft drie verdiende gele kaarten gegeven dan hadden die er ook een beetje minder in gehakt en geen 'revanches' uitgelokt. Beide ploegen hebben zo hun reputatie op vlak van brutaal spel.

 • D Wijnandt

  bij engels voetbal tackelen ze naar de bal. Antwerp hab ik enkele keren alleen de man zien viseren zonder dat ze nog aan de bal kunnen. zware tackle of niet, altijd rood. Als je bewust de man speelt verdien je altijd rood. Dat heeft niets met voetbal te maken.