Exclusief voor abonnees

Antwerp irriteert G5 met viriel spel: “Is dít wat het Belgisch voetbal nodig heeft?”

BELGA
Antwerp concurreert met én irriteert de G5. De traditionele topclubs storen zich aan de manier waarop de Great Old zich manifesteert. De ouderwetse speelstijl van Laszlo Bölöni én de mannelijke duels van Van Damme en co stoten tegen de borst. Ze liggen er op de Bosuil allerminst van wakker.

Niemand zegt het luidop. Maar de ergernis komt toch stilaan aan het oppervlak. Vrijdag toonde Antwerp zich nog eens van zijn virielste kant. Het werd een potige clash met Standard. Vooral Borges en Lamkel Zé lieten zich niet onbetuigd. Carcela kloeg erover, Emond haalde het aan en ook Michel Preud’homme viel even uit zijn rol. Tijdens de gebruikelijke persconferentie bleef hij respectvol. Een poosje eerder - toen de adrenaline nog nét iets meer door zijn lichaam gierde - was hij wel hard voor de camera van de Waalse openbare omroep.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frank Aerts

  Met echte klasse speel je ze toch op een hoopje, zie hun matchen tegen Genk.

 • Leon TRIMPE

  Eén scheidsrechter , twee lijnrechters , drie VAR rechters , zagen geen graten in de overtredingen van FC STANDARD , en dan maar zeveren over EEN zogezegd zware fout van de thuisploeg (was fout) , er gebeuren andere 'niet-geziene' overtredingen , die de ZES scheidsrechters niet zien !!!!!

 • Jack Hoeben

  Anderlecht, Waasland- Beveren en Oostende maakten meer fouten lees ik letterlijk!Punt ander lijn!Watjes!

 • Gaston FOUBERT

  Sorry hoor, maar had Smet Standard de eerste helft drie verdiende gele kaarten gegeven dan hadden die er ook een beetje minder in gehakt en geen 'revanches' uitgelokt. Beide ploegen hebben zo hun reputatie op vlak van brutaal spel.

 • D Wijnandt

  bij engels voetbal tackelen ze naar de bal. Antwerp hab ik enkele keren alleen de man zien viseren zonder dat ze nog aan de bal kunnen. zware tackle of niet, altijd rood. Als je bewust de man speelt verdien je altijd rood. Dat heeft niets met voetbal te maken.