Antwerp haalt Birger Verstraete terug naar België: middenvelder wordt gehuurd met aankoopoptie

Birger Verstraete.
REUTERS Birger Verstraete.
Straffe versterking voor Antwerp FC. Birger Verstraete komt namelijk weer in de Jupiler Pro League voetballen. De middenvelder wordt van FC Köln gehuurd met aankoopoptie. Verstraete was in de Bundesliga naar het achterplan verdwenen. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vorige zomer betaalde Köln, waar ook Sebastiaan Bornauw speelt, nog zo’n 3,5 miljoen voor Verstraete. De West-Vlaming van 26 had in Duitsland nog een contract tot 2023, maar keert dus alweer terug naar België op uitleenbasis mét aankoopoptie. Die optie wordt automatisch gelicht als de middenvelder een bepaald aantal matchen speelt. Dit seizoen kwam Verstraete amper zeven keer aan de aftrap in de Bundesliga. Vooral na de komst van trainer Markus Gisdol belandde Verstraete op een zijspoor. Maandag of dinsdag wordt Verstraete voorgesteld op de Bosuil. 

Helaas verliep dit seizoen niet zoals alle partijen hadden gedacht. Ik vind het belangrijk regelmatig te spelen. Die kans krijg ik bij Antwerp

Birger Verstraete

“Ik ben FC Köln erg dankbaar dat het mij de kans gaf de Bundesliga en deze bijzondere club met geweldige fans te leren kennen”, vertelt Verstraete op de website van de Duitse club. “Helaas verliep dit seizoen niet zoals alle partijen hadden gedacht. Ik vind het belangrijk regelmatig te spelen. Die kans krijg ik bij Antwerp. Ik wens FC Köln het allerbeste voor de toekomst.” 

Tweede transfer

De middenvelder werd opgeleid bij KV Oostende en Club Brugge. Bij blauw-zwart debuteerde hij als prof, maar een vaste waarde worden op Jan Breydel lukte niet. Verstraete speelde nadien voor Moeskroen, KV Kortrijk en AA Gent. Bij de Buffalo’s maakte hij indruk en zo versierde hij een transfer naar de Bundesliga. Na Jean Butez is hij de tweede inkomende speler bij de Great Old deze maand.

Lees ook: 

Birger Verstraete, wiens vriendin hartpatiënte is, vindt snelle herstart Bundesliga onverantwoord: “Mijn hoofd staat nu echt niet naar voetbal”

Leko blikt terug op zijn eerste trainingsweek bij Antwerp: “Mbokani? Ik ga niemand smeken om te komen of te blijven. Nooit” (+)

Birger Verstraete.
AP Birger Verstraete.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.