Antwerp betreurt posts Lamkel Zé: “Dit strookt geenszins met onze waarden, Didier wordt beïnvloed door anderen”

.
Instagram .
Hij kan het maar niet laten. Didier Lamkel Zé, de knotsgekke Kameroener van Antwerp, heeft via zijn sociale media al een prik uitgedeeld naar Club Brugge, de tegenstander van komende zondag. Wat later verving hij het bewuste Instagram-verhaal door een aangepaste versie waarin hij Club “familie” noemt, maar dan had de oorspronkelijke post zich natuurlijk al als een lopend vuurtje verspreid. Antwerp heeft intussen gereageerd: de club betreurt de posts van hun vleugelaanvaller.

Dé affiche van komend weekend in de Jupiler Pro League, is natuurlijk die tussen Club Brugge en Antwerp. Club is autoritair leider, maar kreeg in de heenwedstrijd door achtervolger Antwerp wel de eerste nederlaag toegediend in de vaderlandse competitie. Het werd toen 2-1 voor ‘The Great Old’. Didier Lamkel Zé, die toen een puike wedstrijd speelde, vond het alvast broodnodig om het vuur ook voor zondag al een beetje op te poken. Zo deelde de 23-jarige flankaanvaller op zijn Instagramverhaal een foto van zichzelf met een koningskroontje op en bij dat beeld wordt naar Club Brugge ineens ook verwezen als “wankers” - of eikels, zo u wil.

Aangepaste versie

Nadien kwam hij wel op zijn stappen terug. Toen hij zag dat zijn post gretig werd opgepikt, verwijderde hij die om die wat later te vervangen door een aangepaste versie. Zo was hij op één verhaal nog steeds te zien met het kroontje maar werd het woord “Wankers” doorstreept, terwijl hij bij een ander beeld, waarop hij knuffelend te zien is met Club-coach Pilippe Clement, dan weer “Club Bruges, c’est la famille” schreef als bijschrift. Excuses of niet; naar alle waarschijnlijkheid wacht Zé zondag een warm onthaal op Jan Breydel...

De aangepaste versies op de Instagramstories van Lamkel Zé.
Instagram Lamkel Zé De aangepaste versies op de Instagramstories van Lamkel Zé.

Antwerp betreurt posts: “Didier is Engelse taal niet machtig”

Ook Antwerp zelf heeft intussen gereageerd op de verrichtingen die gebeurd zijn op het Instagram-account van Lamkel Zé. “Dit strookt geenszins met de waarden en normen van onze familieclub. Het hoeft geen betoog dat de directie, staf en volledige spelersgroep zich hiervan distantiëren”, klinkt het onder meer in een persbericht.

Didier distantieert zichzelf ook van de manier waarop deze post is overgenomen. Hij is de Engelse taal niet machtig, laat staan dat hij de mogelijke impact correct kon inschatten

“Navraag leert dat Didier wordt beïnvloed door andere personen om dergelijke posts te plaatsen. RAFC tracht Didier Lamkel Zé, net zoals verschillende andere spelers, zo goed als mogelijk te begeleiden met zijn integratie binnen de Europese context, de impact als publiek figuur alsook de waarden en normen die RAFC nastreeft. RAFC heeft ook een duidelijke sociale media policy, waarin onze spelers een voorbeeldfunctie dienen aan te nemen.”

“Didier distantieert zichzelf ook van de manier waarop deze post is overgenomen. Hij is de Engelse taal niet machtig, laat staan dat hij de mogelijke impact correct kon inschatten. Uit eigen initiatief heeft hij dit reeds rechtgezet en hij wenst zijn oprechte excuses over te maken. De club verkiest dat hij dit niet nog eens zelf via sociale media doet.”

Bekijk hieronder alle fratsen van Lamkel Zé bij Antwerp:

Antwerp tegen Club Brugge: kan jij voorspellen wie gaat winnen? Stel vóór vrijdagavond jouw ideale ploeg samen op Goudenspelen.be en maak kans op de dagprijs. 
102 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carlo Verstappen

  Dit zegt evenveel over het bestuur van de club als over de voetballer.

 • Michel Van Robbroeck

  Hoe lang zal men bij Antwerp zijn kuren nog blijven aanvaarden? Zijn medespelers zijn hem al lang beu maar ja hij wordt beschermd door het bestuur dat in hem flink wat geld heeft gestoken. Intussen, zo lang hij in de selectie zit, blijft hij het Antwerps blazoen besmeuren. Een debiel op voetbalschoenen. Geef hem een zware financiële boete. Misschien is dat het enige dat hem nog op andere gedachten kan brengen.

 • Brent Van Renterghem

  Antwerp is Zé... niet omgekeerd hé! Maar van 't weekend is het wel weer fcb... en de rest "amateurs" kan niet mee olé... :-)

 • Sven Stolk

  Komende zondag, het wordt wel iets. Hoop op een correcte scheidsrechter. Die zal het niet eenvoudig hebben. Dat de beste wint of verdeelt wordt. Misschien best. Brugge zal toch de tittel pakken en waarom bekvechten ze verdienen het wel. Sport moet eerlijk blijven. Van een Antwerp supporter.

 • Nick Mees

  Benieuwd hoe de Antwerp aanhang zou reageren als een speler van Brugge een dergelijke frats zou uithalen in de andere richting. Just saying...