Exclusief voor abonnees

"Liever goedkope onbekende dan opgebrande vedette"

OLIVIER RENARD HEEFT NIET NOODZAKELIJK MILJOENEN NODIG BIJ ANTWERP

Renard heeft nog enkele transferdossiers uit Luik op z'n laptop. "Je kan het ook omdraaien. Standard benadert momenteel enkele spelers die ik nog heb voorgesteld. Zij maken dus verder gebruik van mijn werk."
Photo News Renard heeft nog enkele transferdossiers uit Luik op z'n laptop. "Je kan het ook omdraaien. Standard benadert momenteel enkele spelers die ik nog heb voorgesteld. Zij maken dus verder gebruik van mijn werk."
Mbokani verlengde, maar de meest opmerkelijke transfer van Antwerp is misschien wel die van Olivier Renard (40). De Waal kwam de sportieve omkadering van Antwerp versterken. Op de Bosuil hopen ze dat hij net als bij Standard en KV Mechelen goudhaantjes naar Deurne-Noord weet te lokken.

Ondanks een positieve balans van net geen 28 miljoen euro bedankte Standard zijn sportief directeur Olivier Renard. En dan hangt de overgang van Moussa Djenepo naar Southampton als een soort afscheidscadeau van 20 miljoen euro nog in de lucht. In drie seizoenen aan de boorden van de Maas zat hij mee aan tafel voor 62 transfers en 30 uitleenbeurten. Lang moest hij niet wachten voor de jobaanbiedingen hem te beurt vielen. Luciano D'Onofrio speelde het kortst op de bal. "Ik had contact met meerdere clubs in binnen- en buitenland", legt Renard uit. "Ik was gecharmeerd door meneer D'Onofrio en het feit dat hij mij erbij wil. Ook met Sven Jaecques - die ik ook al langer ken - botert het goed. We zijn complementair."

Je hebt 22% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode: