Antwerp verzwakt titelrivaal door Fauré te halen bij Union

BELGA
Cédric Fauré is de nieuwe aanwinst van tweedeklasser Antwerp. Dat maakte de Great Old vandaag bekend. De 36-jarige spits komt over van reeksgenoot Union en tekende op de Bosuil een contract tot eind juni 2017.

"Fauré is een ervaren Franse aanvaller die doorbrak bij Toulouse, waar hij 30 doelpunten maakte in 72 wedstrijden. Ook daarna maakte hij furore in Frankrijk: 18 goals in 40 matchen bij Guingamp, 10 doelpunten in 24 wedstrijden bij Istres, en 91 rozen in 214 gelegenheden bij Stade de Reims", aldus Antwerp. "Twee seizoenen geleden bewees Fauré ook vlot mee te kunnen in België. Met acht goals in 12 wedstrijden tijdens zijn eerste halve seizoen bij Sporting Charleroi haalde hij heel wat aandacht naar zich toe. En dit seizoen vond hij in 18 wedstrijden maar liefst elf keer de weg naar de netten voor Union."

Naast de komst van Fauré maakte Antwerp ook nog twee uitgaande transfers bekend. Linksback Jonas Heymans liet zijn contract in onderling overleg ontbinden en verlaat de club met stamnummer één, middenvelder Anthony Di Lallo wordt voor de rest van het seizoen uitgeleend aan derdeklasser La Louvière.

Eind 2015 trok het ambitieuze RAFC, momenteel samen met Tubeke leider in de Proximus League, ook al verdedigers Jo Nymo Matland en Baptiste Schmisser en aanvaller Mathieu Cornet aan.