Zulj: “We moeten onze kansen afwerken” - Davies: “Er is niets om ons zorgen over te maken”

Zulj baalt, Kompany schudt in de achtergrond de hand van een tegenstander.
Photo News Zulj baalt, Kompany schudt in de achtergrond de hand van een tegenstander.

Bij Anderlecht droeg Peter Zulj de aanvoerdersband. De 26-jarige Oostenrijker was de stofzuiger voor de paars-witte verdediging, maar kon niet voorkomen dat Anderlecht met 1-2 verloor tegen KV Oostende. “Je kan goed voetballen tot het strafschopgebied, maar dan komt het moeilijkste: scoren”, sprak de middenvelder voor de microfoon van Play Sports.

“Natuurlijk hadden we vandaag gehoopt om te winnen”, begon Zulj zijn verhaal na de match. “En ik denk ook wel dat we de drie punten verdiend hadden. Oostende heeft twee kansen gekregen, maar ze scoren wel telkens. Efficiëntie is belangrijk in het voetbal. Wij kregen veel kansen en in het begin van de match brachten we ook goed voetbal, maar we scoren niet. Dat moet beter in de toekomst.”

Peter Zulj.
BELGA Peter Zulj.

Davies: “Na afgekeurde goal deden we het niet zo goed”

Ook Simon Davies, de T1 van Anderlecht, probeerde vooral de positieve zaken te onthouden. “Mijn eerste gevoel na deze match is vrij positief. We hebben bij momenten goed voetbal gebracht en ook veel kansen gecreëerd, maar in de zonde van de waarheid liep het nog te vaak mis. Tot de afgekeurde 2-0 van Vlap hadden we de match volledig in handen, maar na dat moment hebben we het vijf minuten niet zo goed gedaan en op dat moment kregen we ook het deksel op de neus.”

“Onze laatste pass was vandaag te vaak niet goed genoeg”, vond Davies. “In het strafschopgebied moeten we het nog beter doen. Maar toch is er wat mij betreft niets waar we ons zorgen over moeten maken. De manier waarop we aan de wedstrijd begonnen was echt goed, het wordt gewoon zaak om die lijn langer door te trekken. En onze kansen moeten we beter afwerken. Dat we vandaag niet winnen, is jammer voor onze fans. Zij hebben ons prima gesteund en verdienden meer dan een nederlaag.”

Simon Davies.
BELGA Simon Davies.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gaston FOUBERT

  Ach Briglia, ze begonnen ooit met een 0/12 en speelden nog kampioen. Dat er na één match al een balans opgemaakt wordt is dikke zever.

 • Erwin Van Roy

  Er stonden gisteren bij RSCA 8 Belgen aan de aftrap en er zaten nog eens 5 Belgen op de bank. Waarvan veel jeugdige spelers. De gemiddelde leeftijd was bijna 22 jaar. Dus laat deze groep rustig groeien

 • Robert De Meulder

  Volgende week na de wedstrijd tegen Moescroen.Je kunt niet alle wedstrijden winnen om kampioen te spelen.

 • Didier BRIGLIA

  ha ze maken hun geen zorgen, het zijn al 3 punten die je verliest!!!! Ik zie deze ploeg eindigen in de rechter kolom.

 • Philippe Vander Haeghen

  Geen zorgen maken? Het lijkt wel op een analyse van een wedstrijd van de U17...