Zolang de filosofie maar overeind blijft: delegatie fans schaart zich achter Anderlecht

“Wij staan achter jullie.” Die boodschap gaf het Fan Board aan Kompany, Vercauteren, Verschueren en de spelers. Zolang de filosofie maar overeind blijft.

De afspraak die de supportersvertegenwoordigers - ze waren met vijf - hadden met Anderlecht, lag al vast van voor de blamage tegen KV Oostende. Die nederlaag veranderde dan ook niets aan de toon van het onderhoud. De boodschap was duidelijk. Een: maak van de beker een prioriteit - de fans zijn er zich van bewust dat Europees voetbal via de competitie heel lastig wordt. Twee: het gros van de supporters blijft onvoorwaardelijk achter de ploeg staan, op voorwaarde dat de lijn-Kompany doorgetrokken wordt.

Na het onderhoud met de trainers en met sportief directeur Michael Verschueren gingen de supporters naar het spelershome. Daar staken ze de spelers nog een extra hart onder de riem. Morgen tegen Moeskroen zal moeten blijken hoe breed de mening van het Fan Board wordt gedragen door de rest van de Anderlecht-supporters.

LEES OOK IN HLN+. Marc Coucke onder vuur (deel 1): zakelijk genie of blinde investeerder?

LEES OOK. Veel gesprekken bij Anderlecht, Verschueren wijst sterkhouders op hun plichten

Nico Deraedt: “Donderdag wedstrijd van het seizoen. Hopelijk volgen er nog”

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik cappelle

  Voila en de klein kinnekes weer doodgelukkig met hun selfie en hun gehand getekende foto. Ze kunnen er weer tegen voor de rest van het seizoen. Nu nog eens Coucke, na Kompany en Verschueren, nog eens trakteren en ze liggen helemaal in extase.

 • Frederik Janssens

  Volledig mee eens Wouter Van Den Broeck. Kompany weg als manager nu! Pas dan gaat Anderlecht weer beter beginnen spelen. Als speler tegen Oostende was hij trouwens ook niet goed. Vercauteren moet hem durven vervangen zoals iedere andere speler.

 • Dries Decuypere

  Verantwoording tov supporters is natuurlijk nodig! Zonder supporters geen club. Wordt maar al te dikwijls vergeten.

 • anatole bettencourt

  Ongelooflijk dat ploegen verantwoording verschuldigd zijn aan een stelletje supporters dat zich eens gaat bemoeien. Beleid ( zowel sportief, zakelijk, enz... ) wordt beslist door het bestuur en directie. Of zijn die pipo's op de hoogte van alle (financiële) belangen die mee een beleid bepalen?Het staat supporters vrij daar al dan niet mee akkoord te gaan. Indien ze niet akkoord gaan, ga dan niet meer kijken. Als ik niet akkoord ga met het beleid van ABInbev, drink ik geen Jupiler meer, toch?

 • Olivier De Dobbeleer

  Elke Match zal de Match worden van het seizoen! Volgend jaar RSCA in 2de klasse ipv playoff 1