Wringt daar écht het schoentje? Anderlecht liet ondanks voorstellen scouts ronkende namen als Lenglet en Richarlison uit handen glippen

De scouts van Anderlecht gooiden onder meer de naam van verdediger Clément Lenglet op tafel. Toen speelde de Fransman nog bij Nancy, nu bij FC Barcelona.
REUTERS De scouts van Anderlecht gooiden onder meer de naam van verdediger Clément Lenglet op tafel. Toen speelde de Fransman nog bij Nancy, nu bij FC Barcelona.
Met zo’n 1 miljoen euro heeft Anderlecht het hoogste scoutingsbudget uit eerste klasse. Maar wat is het rendement hiervan? De scouting bij Anderlecht dient dringend gereanimeerd, maar er moet ook naar geluisterd worden. Hallo, Doctor House, Michael Verschueren?

Eerst twee vaststellingen: de situatie van de scoutingscel onder Luc Devroe is niet anders dan deze onder de fel bekritiseerde Herman Van Holsbeeck. Vandaag wordt nog steeds vaker naar makelaars geluisterd dan naar de eigen mensen uit de scoutingscel. Alleen zijn de namen van die makelaars veranderd.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joachim Albert

  Waarom niet met eigen jeugd? Goede spelers kopen, daar hebt ge zelfs geen scouts voor nodig..dat kan ik ook zorg gewoon dat ge goede jeugd hebt en goede jeugd koopt (18-20 jaar), veel goedkoper en beter voor supporters, of zijn jullie content met Santini en Kums (is dat scouting?)?

 • Allard Emile

  Dat zal alleen niet op Anderlecht gebeuren mijn gedacht!!!

 • Patrick Rasschaert

  Het is gemakkelijk Marc Coucke aan te vallen. Hij heeft Anderlecht overgenomen op het moment dat die in zware financiële nood zat en moest saneren. Er worden goudhaantjes aangeboden maar was op dat voor Anderlecht blijkbaar onhaalbaar zonder zich zelf nog meer in de schulden te steken. Dat één van die spelers nu bij Barcelona zit zegt al veel over zijn kwaliteiten maar ook over de gevraagde koopprijs welke voor Barcelona gemakkelijker te betalen is of het zieltogende Anderlecht.

 • Joris Bemoeyaert

  Eigenlijk is 1 miljoen budget voor de scouting weggegooid geld want alles wordt toch door de heren managers bepaalt. Coucke, gooi die scouten dus buiten, net zoals je met Olivier Deschacht gedaan hebt. Respect kent ge toch niet en van voetbal zo mogelijk nog minder. Vanholsbeek zal wel zijn zakken gevuld hebben met een percentje van die gasten. Wat kan het hem schelen hoe die ploeg er nu uitziet. Het is absoluut geen eer meer om voor Oostenderlecht te spelen.

 • Didier BRIGLIA

  Onbekwame mensen om te scouten!!!! En daarbij welke deftige speler wil naar deze amateursliga komen!!!!Pover belgisch voetbal en ploegen.