Wordt John van den Brom bondscoach Griekenland?

AFP

John van den Brom is met de Griekse voetbalbond in gesprek om er bondscoach te worden. JVDB, in maart ontslagen bij Anderlecht, geldt als een van de kandidaten bij de Europese kampioen van 2004. In Griekenland zwaait de Portugees Fernando Santos nog de plak, maar hij vertrekt na het komende WK. Voor zijn opvolger zou een contract voor twee jaar klaarliggen, tot en met het EK van 2006.

Van den Brom heeft wel interesse in een Grieks avontuur. "Dat was een goed gesprek. De plannen zien er uitstekend uit. Het is nu afwachten, maar ik zie het wel zitten. Anders zou ik niet gaan praten", zegt hij aan het Nederlandse 'Algemeen Dagblad'.

Ook Martin Jol was in beeld bij de Grieken, maar volgens NOS heeft hij inmiddels bedankt voor de functie. De 47-jarige van den Brom, die voor paars-wit Vitesse, ADO Den Haag en AGOVV trainde, kwam met Anderlecht dit seizoen in de poules van de Champions League tegen Olympiakos uit. In de kwalificatiereeks voor het EK in Frankrijk neemt Griekenland het op tegen Hongarije, Roemenië, Finland, Noord-Ierland en de Faeröer.

"De kans dat je nu de eindronde haalt is groter omdat er meer landen meedoen aan het EK. Ook de nummers twee plaatsen zich en de beste nummers drie spelen een barrage. Het kan dus een interessante klus worden. Het is nu even afwachten. Volgende week hoor ik meer", aldus Van den Brom.