Witte rook: Fred Rutten (56) is de nieuwe coach van Anderlecht

Feyenoord-coach Fred Rutten
anp Feyenoord-coach Fred Rutten
Fred Rutten (56) is de nieuwe trainer van RSC Anderlecht. De Nederlander was vrij na zijn avontuur bij het Israëlische Maccabi Haifa.

Eindelijk witte rook op Neerpede. De 56-jarige Fred Rutten is de nieuwe coach van Anderlecht. De Nederlander was een vrij man nadat hij in november opstapte bij Maccabi Haifa. Rutten heeft een rijkgevulde cv: hij was trainer van FC Twente, Schalke 04, PSV, Vitesse, Feyenoord, Al Shabab (Verenigde Arabische Emiraten) en Maccabi Haifa (Israël).

“Mooie successen realiseren”

We gaan een samenwerking met Rutten aan om dit en volgende seizoenen mooie successen te realiseren”, vertelt sportief directeur Michael Verschueren in een officiële mededeling. Rutten start op maandag 7 januari en vertrekt met de ploeg op stage naar Pinatar, net als de integrale huidige staf van paars-wit. 

Paars-wit is sinds het ontslag van Hein Vanhaezebrouck al enkele weken op zoek naar de geknipte kandidaat. Zo polste het bij Phillip Cocu en Frank De Boer, maar een andere Nederlander neemt dus de honneurs waar in het Astridpark. Anderlecht praatte tot vandaag ook met de Deen Kasper Hjulmand, maar koos dus voor het alternatief, genaamd Rutten. 
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Piet Fluwijn

  Hihihi...ken geen woord Frans. Dat wordt nog plezant met Franstalige spelers, supporters en journalisten die geen bal Nederlands kunnen en willen verstaan.

 • Luke Vincke

  Waarom zijn die mannen van Anderlecht niet naar Durbuy op stage? Het stadje is zo goed als van Coucke. Dan had hij misschien geld gehad voor een echte toptrainer of wat volk dat wèl tegen een bal kan sjotten.

 • Eric Severijns

  Velen vergeten dat hij RSCA enkele jaren geleden aftroefde met Twente, haalt meestal resultaat met beperkt spelersmateriaal. Hopelijk ook in Anderlecht, hij is een Nederlander en die halen in Anderlecht meestal resultaat.

 • Esli Meuris

  Kan niet zeggen dat ik er blij van wordt... hebben ze daar Hein voor afgedankt.. was op Martin Jol aant hopen..die boekt overal telkens zeer snel resultaat en brengt een team naar hogere successen. Deze grijze muis gaat toch buiten vliegen na het seizoen, als het al niet vroeger is bij het missen van de play offs

 • Jan Clemans

  Helaas de enigen die nog wou komen. Echt geen trainer voor deze zwalpende club. Een goedkope noodoplossing die sportief niets zal opleveren tenzij er een aantal goeie spelers aangetrokken kunnen worden. Maar ook dat zal héél twijfelachtig zijn. Miserie...