West Ham schakelt versnelling hoger voor Leander Dendoncker

BELGA
Zeker of hij een versterking is, zijn ze nog niet. Daarom dat de Engelse topklasser West Ham United gisteren een kijkje kwam nemen voor Leander Dendoncker. Manager David Moyes stuurde assistent-trainer Stuart Pearce naar Genk-Anderlecht. Vandaag brengt die verslag uit bij zijn baas over de prestatie van de Rode Duivel. West Ham ziet in hem in eerste instantie een middenvelder, geen centrale verdediger. 

Een beslissing of ze een bod zullen uitbrengen is nog niet genomen. West Ham loopt op dit moment alle opties af. Leander Dendoncker (22) is er een van. Hoofdscout Tony Henry gooide de naam van de Anderlechtspeler onlangs op tafel in een meeting tussen sportieve staf en scouts. Toen de Engelse middenmoter vorig jaar intensief Henry Onyekuru volgde, sprong tijdens de Belgische scoutingstrips ook Dendoncker in het oog. In de database met interessante spelers werd hij met een vlaggetje aangestipt als optie voor de lange termijn. 

Ex-Engels international Stuart Pearce (rechts) met West Hammanager David Moyes. Hij zat gisteren op Genk in de tribune.
Photo News Ex-Engels international Stuart Pearce (rechts) met West Hammanager David Moyes. Hij zat gisteren op Genk in de tribune.

West Ham bewandelde de voorbije weken andere pistes dan Dendoncker, maar boekte weinig vooruitgang in zijn transferdossier. De Hammers hadden een persoonlijk akkoord met Jonjo Shelvey (Newcastle), maar raakten er niet uit met zijn club. Joe Allen van Stoke werd gepolst, maar de Potters wilden niet meewerken aan een transfer.  David Moyes ging Portugees international João Mario (Inter) scouten, maar de clubleiding struikelde over de hoge verhuurvergoeding. 

Vandaar dat de club nu andere namen bekijkt. Stuart Pearce, zo werd ons in twee bronnen bevestigd, zat gisteren in de Luminus Arena in de tribune. Op missie-Dendoncker. Vandaag brengt hij verslag uit bij David Moyes. Dendoncker speelde centraal achterin, maar bij West Ham zien ze hem in  eerste plaats als centrale middenvelder. 

20 tot 25 miljoen

West Ham heeft geen groot budget beschikbaar om op de markt te gaan. Het is de vraag of ze de vraagprijs van Anderlecht willen betalen. Dendoncker zelf wil graag een stap hogerop zetten.  Herman Van Holsbeeck hoopt minstens 20 tot 25 miljoen euro te vangen, maar voor coach Hein Vanhaezebrouck is er geen onderhandelingsmarge. "Leander móet blijven", sprak Vanhaezebrouck een week geleden.  "Nu is er interesse van teams die tegen de degradatie vechten. Daar kan Leander wellicht meer verdienen, maar als hij nog een halfjaar bij ons bevestigt, gaat hij sowieso naar het WK - misschien zelfs als titularis - en maakt hij nadien een veel grotere transfer. Dan kan hij toch beter een paar maanden wachten?"

Photonews
Photonews
BELGA
Photo News11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wernet Van broekhoven

  Titularus opt wk??? 'T WK thuis in de zetel zal Dikke Hein bedoelen.

 • Rigobert Deleu

  Kan altijd raad vragen aan Kums en Sels hoe het zit op de bank in de Pl . Verder zal hij niet komen .

 • Frans Segers

  Denk dat hij na tal van slechte passes ook bij degradatie kandidaat WH door de mand zal vallen.Spijtig voor A'lecht en de 20 miljoen.Hein de eerste vijf plaatsen liggen zo goed als vast met brugge als grootste titelkandidaat wacht je beter af voor volgend jaar zodus laat die gast gaan want hij speelt toch tegen zijn goesting.

 • Joske Vermeulen

  Gewoon doen. In een betere competitie zal die meer tot zijn recht komen

 • Yvs Bramslecht

  De schoenenpoetser is daar blijkbaar voor langere tijd uitgevallen!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00