Wat met het Vanden Stockstadion als Anderlecht vertrekt?

PHOTO_NEWS
De gemeente Anderlecht lanceert een aanbesteding voor een studie over de omvorming van het Constant Vanden Stockstadion, de omgeving en twee nabijgelegen parkings. Dat is voor het geval voetbalclub Anderlecht verhuist naar parking C.

Het bestek betreft in de eerste plaats de omzetting van het stadion, de parking ernaast en de sportzaal die ertegen gebouwd staat. Daarnaast is ook sprake van de 'ziekenhuissite' en de 'Dupuissite', twee nabijgelegen blokken die tijdens de wedstrijden van RSCA gebruikt worden als parking.

"Dit zijn drie percelen waarvoor het OCMW of de gemeente een erfpacht hebben lopen met Sporting", verduidelijkt burgemeester van Anderlecht Eric Tomas (PS). Het gemeentebestuur hoopt dat deze plaatsen met het project aansluiting kunnen vinden met het historische centrum van Anderlecht, dat zich situeert rond het nabijgelegen Sint-Guidoplein, het Verzetsplein en het Dapperheidsplein.

Carte blanche
De gemeente geeft de studiebureaus carte blanche, maar gaat ervan uit dat ze de behoeften van de gemeente kennen. Zo moet er een nieuwe sportzaal komen, ter vervanging van de verouderde Simonet-zaal. "We hopen dat het gewest ons hiermee kan steunen", zegt burgemeester Tomas. "In de uitbreidingsplannen voor het Vanden Stockstadion ging Sporting deze zaal bouwen op de parking van het OCMW."

RSCA blijft wel eigenaar van het Vanden Stockstadion. In 2010 vernieuwde het de erfpachtovereenkomst met de gemeente tot 2050. "Wij hebben geen middelen om dit stadion te kopen", laat Eric Tomas al weten. "We hopen dat RSCA zal investeren in een nieuwe bestemming." Het bestek dat de gemeente liet uitschrijven moet hier een kader voor aanreiken.