Vranjes komt ervan af met 5.000 euro boete en excuses

Ognjen Vranjes (links).
EPA Ognjen Vranjes (links).
Voor zijn Instagrampost waarin hij een aanval van AEK-fans op Ajaxsupporters verheerlijkt, krijgt Ognjen Vranjes een boete van Anderlecht. Die zou rond 5.000 euro bedragen. De Bosniër bood ook excuses aan tegenover de Anderlechtfans, die goede banden onderhouden met het Ajaxlegioen.

Vranjes zat gisteren veertig minuten samen met Michael Verschueren en Luc Devroe. Verschueren had zich woensdag al gedistantieerd van het gedrag van de verdediger. Een dag later distantieerde ook de Bosnische bond zich, die verwees naar een tattoo op Vranjes’ arm met de afbeelding van de fascistische Balkanleider Momcilo Djujic.

Over dit laatste zei Hein Vanhaezebrouck gisteren: “Ik ken die man niet, maar als het klopt, moeten we daar een opmerking over maken. Ik begrijp waarom mensen over die tattoo van Vranjes bezig zijn, maar die staat daar al lang (5 jaar, red.) en nu onderzoekt iedereen ineens alles wat er op zijn lichaam staat en, geloof me, dat staat vol.”

In de Bosnische media reageerde Vranjes op het communiqué van de Bosnische federatie: “Is het zo belangrijk wat ik op mijn arm draag? De bond interesseert zich niet voor wat ik bij de nationale ploeg kan betekenen. Maar als mijn tattoos, bankrekeningen, familieleven, levensstijl, voor hen belangrijker zijn dan wat ik op het veld kan bijbrengen, kan ik hen echt niet helpen.”

Op de website van Anderlecht klonk Vranjes ‘officiëler’: “Ik besef dat ik een fout gemaakt heb en aanvaard de boete. Ik heb Michael Verschueren en Luc Devroe mijn excuses aangeboden en dat wil ik nu ook bij jullie, de supporters, doen.”

“Onze wegen scheiden niet, we hebben het gevoel dat hij wil blijven”, aldus Verschueren gisteravond bij Sporza. “We verwachten wel een gedragswijziging.”

BELGA14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric Severijns

  Zijn dat club en standard niet de ploegen die een akkoord tekende en er dan voor zorgen dat hun geschorste spelers toch kunnen spelen. Over solidariteit gesproken, Bartje is dan nog ondervoorzitter van de bond.

 • Gaston FOUBERT

  Mijn reacties zijn vaststellingen dirkske, geen valse beschuldigingen. Als er een bende is die zielige reacties geeft op RSCA, z'n spelers, z'n trainer moet je niet vragen van welke kant die komen. Nooit krijg je zulke reacties van supporters van Genk of Standard om er maar een paar te noemen.

 • gert lans

  Ik zou inderdaad als clubke supporter maar wijselijk mijn mond houden ! En jullie vinden dat hij er goed van afkomt ?! Hij is gestigmatiseerd voor de rest van zijn carrière en leven ! In clubke kloppen ze voor een crimineel, voor een zatte wegpiraat , voor een maffiosi voorzitter, voor een arrogante narcistisch Hollander enz ! Dus borstel inderdaad voor je eigen deur !!!

 • Dirk Van der Weeën

  Wel foubert het moet niet eens ene met varkenhaar zijn ,maar begin misschien eens met voor u deur te vagen.Met steeds uw zielige reakties op alles wat Club aangaat.

 • Maxime Vanmaercke

  Prachtig. Anderlecht wil het blazoen terug oppoetsen en dit is een ideaal begin. Misschien kunnen andere ploegen hier ook een stukje van leren. En dit zeg ik zonder fan te zijn van Anderlecht. Hoog tijd om al die verwaande overbetaalde nepsporters binnen de lijntjes te den lopen.