Exclusief voor abonnees

Voetbal, koers en tv: het immense imperium van Wouter Vandenhaute, de nieuwe voorzitter van Anderlecht

Wouter Vandenhaute.
Joel Hoylaerts / Photonews Wouter Vandenhaute.
Van extern adviseur naar voorzitter. Wouter Vandenhaute (58) neemt samen met Vincent Kompany de macht over bij Anderlecht. Vandenhaute werd in januari nog binnengehaald als extern adviseur door Marc Coucke, die nu een stap terugzet maar wel meerderheidsaandeelhouder blijft. Nu zal de Woestijnvis-baas pas écht zijn zegje mogen doen bij de Brusselse club, en zijn imperium is al zo immens. Een overzicht.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karin Deneyer

  Hopelijk slaat het aan. Een ploeg als RSCA moet terug naar de top.

 • VDWalle Modest

  Niet slecht voor wat wij noemen " een speakerin".

 • Hans Oxida

  Als niet rsca fan hoop ik van harte dat deze club weer aanknoopt met het verleden. Met alle respect voor bv. brugge, Gent of Genk, zij hebben niet dezelfde naam en uitstraling. Vele generaties legendarische voetballers. Wie anders kan dat voorleggen? Bovendien wil ik er niet aan denken dat blauwzwart concurrentieloos heerst de komende jaren. Een strijd mét rsca is zoveel mooier. Dus: veel geluk Wouter!

 • Philippe Deckers

  Imperium? Nog nooit gehoord van John de Mol?

 • jammy cappon

  Sportpresentator ? Ware het niet van Marc uytterhoeven was die nooit bekend geweest. Hij was niks als presentator, maar blijkbaar heeft hij wel een neus voor zaken. Vraagje : hoe kan zijn vrouw nog objectief een sportverslag verslaan? Ze zou zich ook moeten terugtrekken als verslaggeefster.