Vlap over fantastische “achtbaantransfer” naar Anderlecht: “Ik moét deze uitdaging aangaan”

VI Images
Een achtbaan, zo omschrijft Michel Vlap de laatste weken, waarin hij continu heen en weer werd geslingerd tussen het heden bij Heerenveen en de toekomst bij Anderlecht. Gisterenmiddag kwam het verlossende woord: hij wordt speler van Anderlecht.

De 22-jarige Vlap, waarvoor Anderlecht 8 miljoen euro neertelt, moet als aanvallende middenvelder gaan zorgen voor doelpunten. Vlap gaat een contract voor vijf jaar tekenen bij Anderlecht. “Echt fantastisch”, reageert Vlap in een eerste reactie bij AD op zijn droomtransfer. “Uit de gesprekken met Anderlecht werd voor mij duidelijk dat ze me écht graag wilden hebben.”

Er gingen wekenlange onderhandelingen tussen Heerenveen en Anderlecht aan de transfer vooraf. “Het ging van hot naar her, er leek maar geen einde aan te komen. Ik moet zeggen: dat vond ik erg lastig. Dit was ook de eerste keer dat ik zoiets meemaakte.”

Natuurlijk, zegt Vlap, breekt nu een intensieve periode voor hem aan. Hij gaat voor het eerst op zichzelf wonen, al gaat zijn vriendin met hem mee naar Brussel. “Ik verlaat het vertrouwde nest, om het maar zo te zeggen. In die zin wordt het wel een onzekere tijd. Ik heb altijd in Sneek gewoond en voetbal al vanaf mijn vijfde bij Heerenveen. Dat is dus al zeventien jaar. Om mijn thuis en de club te verlaten – daar heb ik het wel een beetje moeilijk mee. Maar aan de andere kant: Anderlecht is voor mij een uitdaging die ik móet aangaan. Ik weet dat ik het in me heb om daar te slagen. Ik wil er dus vol voor gaan.”

VI Images
Photo News6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Keizer

  Hij kent ons voetbal door en door. Hij kent zelfs Vanaken. Het zou geen Hollander zijn. We zien wel.

 • Guy Bevers

  Weer een vlop van Anderlecht

 • Meert Dominique

  Is subtop in Nederlandse competitie.Heb nooit zien schitteren tegen Ajax of PSV. Krijg in de pintjesliga minder ruimte om te spelen. Quid? Wait and see.

 • Marc De Baere

  Hij heeft een goede ingesteldheid die komt er wel.hij is ook iemand die wil komen.zal wel een grote aanpassing zijn voor die jongen dus als het iets minder loopt is het te hopen dat de supporters hem niet direct beginnen uitfluiten.

 • etienne vijverman

  hopelijk vertaald zich dat op het plein en maakt het het verschil waar ze al lang zitten op te wachten in het Astrid park voorgaande witte merels waren geverfde mussen