Vincent Kompany wilde absoluut nog eens scoren in het Astridpark: “Deze goal was een bevrijding”

Photo News
Als Kompany spreekt, dan luistert iedereen. Zeker na een 6-1 overwinning én een goal van Vince himself. Zijn eerste in het Astridpark sinds 22 april 2005, de dag dat hij de Gouden Schoen kreeg.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Anderlecht won met 6-1 én Vincent Kompany scoorde. Moet het gezegd dat de kapitein na afloop in de wolken was? “We hebben al vaker dit soort wedstrijden gespeeld dit seizoen”, zei Kompany bij Proximus Sports. “Het verschil is dat we vandaag wél vlot scoorden. We maken er zes, dat is heel belangrijk voor ons. In de topmatchen tegen Genk, Gent, Standard en Brugge zijn we nooit weggespeeld, maar het is in dit soort matchen dat we veel punten hebben laten liggen.”

Kompany vond de prestaties van Joveljic en Pjaca bemoedigend. “Gezien onze beperkte financiële mogelijkheden zijn wij heel intelligent omgesprongen met de wintermerco”, zei Kompany. “We hebben spelers gezocht die in hun carrière al iets hebben bewezen en daar reken ik Murillo ook bij. Hun attitude en de kwaliteiten zijn het belangrijkste. Hun inpassen in ons systeem is een kwestie van tijd, maar dat loopt elke week beter en beter.”

Bekijk ook: ‘Vlap: “Eupen een zwakke tegenstander? Wij waren gewoon goéd”’

Photo News

Het deed Kompany ook deugd zelf een goaltje te kunnen meepikken. “Ik wilde absoluut nog eens scoren in het Astridpark. Volgens mij is dat geleden van de wedstrijd tegen Standard, het jaar dat ik de Gouden Schoen won. Het was een bevrijding voor mij en ik ben blij dat ik de fans iets heb kunnen geven.” Zijn geheugen laat hem in elk geval niet in de steek. Kompany scoorde zijn laatste treffer op Anderlecht op 22 april 2005, in de thuiswedstrijd tegen Standard. Hij scoorden toen de 1-0 in de 21ste minuut, Anderlecht won die partij uiteindelijk met 3-2. Opvallend, dat is ook uitgerekend de dag dat Kompany zijn Gouden Schoen op het veld in ontvangst mocht nemen.

Het was dit seizoen niet goed genoeg. Maar dit is een ploeg voor de toekomst

Vincent Kompany

Dankzij de ruime zege tegen Eupen blijft Anderlecht ook nog steeds in de race voor play-off 1. “Er zit nog zo’n grote progressiemarge in deze groep. Vandaag speelden we opnieuw met twee jongens die nog maar 17 jaar zijn.” Killian Sardella startte in de basis en Marco Kana mocht invallen. “We kennen een seizoen met hoogtes en laagtes en het was dit seizoen niet goed genoeg. Maar dit is een ploeg voor de toekomst.” 

Bekijk ook: ‘Frank Vercauteren: “We praten geen seconde over play-off 1”’

Photo News28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Matthias BREUGELMANS

  Wat een zieligaards weer in de reacties. Het zit echt diep de jaloezie. En niet vergeten dat wannabe topploeg brugge thuis op 0-0 bleef tegen Eupen.

 • Rudy Claes

  Eupen neemt revanche in PO 2 !

 • eric de baene

  super prestatie tegen 10 mannen ..! een echte vedetten ploeg ...

 • david vincke

  Waw gescoord!!!

 • Rudy Claes

  Ik zou zeggen .... maak hem direct sportman van het jaar. ... geef hem de gouden schoen. ... en ook de Ebbenhouten schoen !