VIDEO. Kompany aan de basis van eerste tegengoals, Anderlecht zwaar onderuit in oefenpot tegen Ajax

Photo News
Vincent Kompany heeft zijn terugkeer op het veld voor Anderlecht niet kunnen vieren met een overwinning. De speler-manager en zijn manschappen verloren van Nederlands kampioen Ajax met 5-2. De eerste twee tegengoals kwamen er na foutjes van Kompany (zie video onder). 

De wedstrijd vond plaats achter gesloten deuren, op het oefencentrum De Toekomst van de Amsterdammers. Naast Kompany was er ook een eerste basisplaats voor de Nederlandse aanwinst Michel Vlap. De Fransman Samir Nasri, die gisteren werd voorgesteld, zat nog niet in de selectie. Vorige week zaterdag maakte Kompany al zijn debuut als coach op het veld van SV Oudenaarde, nu dus als speler. 

Ajax kwam via Dani de Wit snel op een 2-0-voorsprong nadat Kompany niet scherp genoeg verdedigde. Sidney Sam, die best een goede partij speelde, schoot de aansluitingstreffer tegen de netten. Maar de Amsterdammers konden hun voorsprong verder uitdiepen. Pierie, Jensen en Huntelaar zetten de 5-1 na een uur op het bord. Kara Mbodj kon nog milderen tot 5-2. 
98 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerry Cle

  Ik zie Kompany niet echt blunderen. Hij heeft gewoon pech in zijn interventies. Zet in dit Anderlecht een goede scorende spits en ze spelen voor de titel.

 • emil ledure

  Janssens Poul !!!!! Sorry waar heeft dat gelezen dat Brugge zijn excuus opheeft voor de voormiddagtraining. , Zie eerst eens wie er allemaal heeft gespeeld ???? Het zijn oefenwedstrijden en iedereen maag spelen. Maakt u zo belachelijk niet.

 • Jean Emare

  Het gaat hier om een voorbereiding. 90% weet niet eens welk fysiek programma ze hadden ivm Ajax, automatismen opbouwen, zaken uittesten.. en btw Ajax speelde de finale tot voor kort. Halloooo.. wakker worden hier!

 • Janssens Paul

  Oefenmatch tegen Jong Oranje: zowel Anderlecht als Ajax speelden dus niet met hun fanionploeg, en dat is ook de bedoeling van dergelijke matchen: spelers en situaties uitproberen. Aan het resultaat van deze matchen grote conclusies gaan verbinden is dus zinloos. Dat Brugge een voormiddagtraining als excuus opgeeft voor eenzelfde 5-2 nederlaag tegen AZ, vind ik belachelijk en infantiel... als je dat in de voorbereiding al als excuus nodig hebt, tja.....

 • Nicolas Van Hoecke

  Flaters zijn het niet. Eerste actie blijft de bal met veel geluk bij de speler van Ajax, voor hetzelfde gaat die bal gewoon over de achterlijn. 2de actie is ongelukkig. Niks om speciaal over te doen.