Veselinovic, Badibanga en Chavarria hebben geen toekomst meer bij Anderlecht

Veselinovic (l) en Chavarria (m) hebben geen toekomst meer bij paars-wit.
PHOTO_NEWS Veselinovic (l) en Chavarria (m) hebben geen toekomst meer bij paars-wit.
Anderlecht-coach John van den Brom heeft na de wedstrijd op Virton (1-4 winst) zijn 26-koppige selectie bekendgemaakt die vandaag is vertrokken voor een 7-daagse stage naar het Oostenrijkse Saalfelden. Opvallende afwezigen zijn Dalibor Veselinovic en Pablo Chavarria. Zij blijven in Neerpede. Daarnaast reizen ook de geblesseerden Roland Juhasz, Ronald Vargas, Ablaye Seck, René Sterckx en Jordan Lukaku niet mee af naar Oostenrijk.

De afvallers, met ook nog Ziguy Badibanga en Christophe Diandy, zullen de komende week trainen in Neerpede. Van den Brom benadrukt dat de thuisblijvers nadien nog kansen zullen krijgen. Nonsens natuurlijk. "We trekken geen streep onder de jongens die thuis blijven, maar het heeft gewoonweg geen zin om met een groep van 42 spelers op stage te trekken", zegt hij op rsca.be. "Daarom werd de selectie beperkt tot 26. De resterende spelers zullen trainen en/of verzorging krijgen in Neerpede."

Net als de voorbijgaande jaren zijn opnieuw verschillende jongeren van de partij tijdens de stage. Deze keer zijn dat Massimo Bruno, Bruno Godeau, Mehdi Tarfi, Davy Roef, Bryan Verboom en Jonathan Vervoort. Ook Dennis Praet, die afgelopen seizoen al in actie kwam met de eerste ploeg, is opnieuw van de partij.

Safari en Wasyl later
Dieumerci Mbokani, Denis Odoi en Guillaume Gillet hebben zich vandaag bij de groep gevoegd om richting Oostenrijk te vertrekken. EK-gangers Behrang Safari en Marcin Wasilewski worden pas volgende week maandag opnieuw in Neerpede verwacht.

Het Oostenrijkse Saalfelden is overigens onontgonnen terrein voor de Nederlandse coach van Sporting. "Ik ben nog nooit in Oostenrijk op stage geweest", geeft hij aan. "Maar ik heb me later vertellen dat we in een heel goed hotel verblijven, een perfect trainingsveld ter beschikking hebben én we spelen een wedstrijd tegen een serieuze tegenstander. Alles is dus aanwezig om er een geslaagd oefenkamp van te maken."

Selectie:
Bedi Mbenza, Bruno, Biglia, Canesin Matos, Deschacht, De Sutter, Gillet, Godeau, Hawsawi, Iakovenko, Jovanovic, Kaminski, Kanu, Kljestan, Kouyate, Marecek, Mbokani, Molins, Odoi, Praet, Proto, Reynaldo, Roef, Tarfi M., Verboom, Vervoort

Van den Brom heeft een eerste schifting doorgevoerd
PHOTO_NEWS Van den Brom heeft een eerste schifting doorgevoerd
Omar Hawsawi gaat mee naar Saalfelden
PHOTO_NEWS Omar Hawsawi gaat mee naar Saalfelden
Voor Iakovenko liggen nieuwe kansen in het verschiet
PHOTO_NEWS Voor Iakovenko liggen nieuwe kansen in het verschiet
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS