Verschueren reageert op open brief: “Betekent niet dat we geen ambitie meer hebben”

Photo News
De open brief van Anderlecht over de toekomstplannen bij paars-wit gaat over de tongen. Sportief manager Verschueren verduidelijkte bij Sporza de bedoelingen achter de opvallende zet. 

Anderlecht is op drift. Paars-wit komt onder speler-manager Vincent Kompany, sportief manager Michael Verschueren en voorzitter Marc Coucke maar moeilijk op kruissnelheid. De resultaten vallen tegen en ‘het project’ lijkt niet goed van de grond te komen. 

In dat licht kwam Anderlecht gisteren met een open brief naar buiten om tekst en uitleg te geven aan de fans en al wie Anderlecht van ver of dichtbij volgt. Daarin werd beschreven dat Anderlecht een breedvoerige analyse uitvoerde over de huidige situatie en dat de club zich met een meerjarenplan wil herpakken. 

“We zijn de spelidentiteit van de club aan het herdefiniëren en moderniseren om op termijn de paarse harten weer sneller te doen slaan. Als dit jaar een overgangsjaar wordt, so be it”, klonk het in de open brief. In 2020-2021 is het doel de top vier halen en meestrijden voor Europees voetbal. Eén jaar later wil Anderlecht weer meedoen voor de titel en zich plaatsen voor de Champions League. 

Verschueren: “Het is niet omdat we een open brief schrijven dat we geen ambitie meer hebben”

Wat is Anderlecht van plan om het tij te keren? Verder gaan op de ingeslagen weg en de spelerskern wijzigen. “We zullen proberen om de juiste versterkingen binnen te halen aan de hand van een mix tussen voetbalkennis en data", verduidelijke Michael Verschueren bij Sporza. 

“We zijn zeker niet de eerste club die data introduceert in de werking. Anderzijds hebben we heel duidelijk onze speelstijl gedefinieerd: waar we voor staan en hoe we willen voetballen. Dat gaan we doortrekken vanuit onze eigen jeugdacademie. We willen elk jaar jongeren de kans geven en dat aanvullen met meer ervaring.”

Hoe het allemaal zo ver is kunnen komen, liet Verschueren in het midden. “Ik praat niet graag over het verleden. Als je een nieuwe eigenaar krijgt na een dynastie van 40 jaar, is het normaal dat je sportief voor grote uitdagingen komt te staan. We blijven in elk geval ambitieus: we willen nog prijzen winnen. Het is niet omdat we een open brief schrijven om duiding te geven bij ons project, dat we geen ambitie meer hebben om voor die prijzen te gaan.”

Photo News8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Van den Bossche

  Uitstelgedrag? De tijd dat Anderlecht de beste spelers van haar concurrenten kon wegkopen is ook gedaan...

 • Erwin Lauwens

  Google eens die Lee, de wonderman uit Manchester. Het systeem is niet door hem ontworpen; hij gebruikt het gewoon. Als men kampioen wilt spelen met 'zijn data-systeem', zal RSCA in 2022 inderdaad kampioen spelen: maar eerder in Amateur 1 dan in 1B. Terwijl hij nog voor ManCity werkte gaf hij ook raad aan Liverpool. De beste ploeg van de wereld met zijn 'data': Messi, Ronaldo, Iniesta als voorlinie: een pure oplichter.

 • Natacha Verpoort

  Kwakzalverij noem ik dat! je zou beter een open brief schrijven naar je eigen bestuur en spelers ipv naar de supporters en zich belachelijk maken!

 • Flor Peeters

  Wat ze in Verschueren gezien hebben dat weet ik niet.

 • Geert Thijs

  De commentaar van de boeren uit Brugge zullen het wel weten hebben er 11 jaar overgedaan. En kunnen ze Europese wedstrijden nog niet mee. Knap van dat wereldploegske weten alles beter he