Vercauteren past zich niet aan: “We volgen één lijn, ook tegen Antwerp”, paars-wit zonder Vlap en Sambi Lokonga?

Vercauteren.
Joel Hoylaerts / Photo News Vercauteren.
Bevestigen. Dat is morgenavond na de deugddoende zege van afgelopen weekend tegen Racing Genk het doel. Niet evident als je op bezoek moet naar de Bosuil. “Ons aanpassen? Dat doen we nooit”, vertelde Anderlecht-coach Frank Vercauteren op z'n persbabbel. “We hebben één grote lijn, ook tegen Antwerp.” Wel is het afwachten of Vlap en Sambi Lokonga inzetbaar zijn. 

De Bosuil zal morgen omstreeks 20u30 branden, wanneer Anderlecht op bezoek komt. Maar Vercauteren is niet zinnens om tegen het energieke Antwerp alles om te gooien. “Ons aanpassen doen we nooit. Wel zorgen we via enkele kleine verschuivingen dat we de kwaliteiten van de tegenstrever kunnen verstoren. Maar voorts volgen wij één grote lijn, ook tegen Antwerp. We doen dus verder zoals we bezig zijn.” Niet onlogisch na de deugddoende zege tegen Racing Genk. Al wou de Anderlecht-coach meteen een werkpunt aanstippen. “Ons percentage aan voorzetten die aankwamen, lag te laag. Dat ligt deels aan de kwaliteit van de centers, maar ook aan de aanwezigheid voor doel. Daar blijven we op werken.” 

BELGA

Wie ongetwijfeld bij de opponent veelvuldig voor doel zal opduiken, is Dieumerci Mbokani. “Het is logisch dat we hem wat meer aandacht zullen geven. Hij is één van beste spitsen van Belgen. Enorm efficiënt, een kwaliteit die hij altijd heeft gehad.”

Verticaal

Eén iemand leek afgelopen zondag wel herboren: Peter Zulj. “We hebben geduid op enkele zaken, en dat heeft hij nu opgepikt”, aldus Vercauteren. “Het was belangrijk dat hij verticaal begon te spelen en de ontgoocheling dat hij de voorbije weken minder aantrad van zich af kon zetten. Hij zei wel altijd: ‘ik ben klaar’, maar ergens miste ik beleving bij hem. De knop is nu omgedraaid, hij had wat meer tijd nodig.” 

Mogelijk kan de Anderlecht-coach wel niet opteren voor hetzelfde middenveld als tegen Genk. Zowel Michel Vlap als Sambi Lokonga waren gisteren ziek en sloegen de training over. “Het is afwachten of we op hen beroep kunnen doen”, aldus Vercauteren. Amuzu geraakt mogelijk wel fit. Chadli en Kompany ondervonden dan weer geen problemen van het duel van zondag en zijn eveneens inzetbaar. 

BELGA12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • lu marissen

  Ze gaan al terug kampioen worden denken ze.Ze zullen morgen wel terug met hun voetjes op de grond gezet worden,en Europees via Play off 2 daar gaan ze ook nog wel van terug komen,wees eerlijk het is van hetzelfde kaliber als Oostende,Kortrijk of Eupen en niets beter

 • Dirk Van der Weeën

  Inderdaad Foubert,en ik ken er hier die elke week hun woorden moeten inslikken.Ik denk dat jij nog in de kerstman gelooft.

 • Jan Rottiers

  Aan Vercauteren zal het niet liggen man !

 • Lucie Vervaeke

  Vercauteren is met voorsprong een der beste trainers van België. Een top_trainer , zal Anderlecht in PO 1 brengen , noteer dit maar jongen.

 • Gaston FOUBERT

  Geloof me maar, als RSCA in de PO1 komt is het nog niet geweten wie van de vooropgestelde ploegen kampioen wordt. Dat paars-wit het moeilijk zal krijgen op Antwerp staat buiten kijf, maar welke ploeg niet? Het is niet de eerste keer dat bepaalde mensen hun woorden moeten inslikken.