Vercauteren over open brief: “Ik sta er voor honderd procent achter”

Photo News
De open brief moest hét gespreksonderwerp van de persconferentie op Anderlecht worden. Frank Vercauteren besliste er anders over. Hij was karig met zijn commentaar.

“Je zit hier niet voor die brief”, had Frank Vercauteren redelijk snel een vraag van een collega afgeblokt. Waarna we op het einde nog een poging waagden. “Als mijn naam onder die brief staat, betekent dat dat ik er voor honderd procent achter sta. Van alles wat er staat, was ik op de hoogte toen ik begon”, sprak Vercauteren rustig. “Meer moeten we niet zeggen, we moeten vooral doen.” Toen we vervolgens de opmerking maakte dat Vercauteren gewoon zijn mening kon geven, zei hij: “Ik heb al jaren geen mening. Allez, ik heb die wel, maar ik houd ze achter, want het wordt niet altijd goed ontvangen.”

De ambities blijven hetzelfde, zei Vercauteren nog: “Er is niks veranderd. We moeten in Anderlecht altijd het doel hebben om zo hoog mogelijk te mikken. Ik kijk nu niet naar het klassement.”

Photo News

Over de wedstrijd tegen Standard

Het is onzeker of Vercauteren op Sclessin een beroep kan doen op Vincent Kompany en Nacer Chadli. “Ze hebben deels meegetraind, maar we moeten hun evolutie dag per dag bekijken. We willen ook niet het risico lopen hen permanent te verliezen.”

Op de suggestie dat Anderlecht het altijd moeilijk heeft op Sclessin antwoordde Vercauteren laconiek: “Zetterberg zei me nochtans dat hij er nog nooit had verloren. De laatste jaren hadden we het er misschien moeilijker. We kennen de capaciteiten van Standard en het publiek, maar dat is een reden als een andere. Het wordt speciaal, maar niet moeilijker dan andere matchen.”

BELGA1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Vanhove Giovanni

    Tot ge ontslagen wordt,dan st je er niet meer achter ,ze zijn hun supporters al aan kalmeren tegen dat de volgende wedstrijden gespeeld worden , hebben al bang dat er een protest ga komen , wie gelooft dit nog , kampioen spelen in 2022 precies dat je krijgt of kan voorspellen,ze hebben nu nog geen geld alleen schulden en geen Europese voetbal , blijven dromen!