Vercauteren neemt 21 spelers mee op afzondering, Gerkens en Doku ontbreken: “Kompany blijft nauw betrokken”

Photo News
Een verplaatsing naar Eupen, dat betekent dat Anderlecht op afzondering gaat. Met Vincent Kompany, die geblesseerd is. “We gaan geen risico’s met hem nemen”, aldus Frank Vercauteren. 

“Vincent gaat wel mee op afzondering, hij is deel van het team en blijft nauw betrokken.” Vercauteren, die wellicht ook Sandler (knie) moet missen, verwacht een moeilijke wedstrijd am Kehrweg. “We mogen Eupen niet onderschatten, maar als we we willen meedoen waarvoor we eigenlijk moeten meedoen, dan moeten we een reeks neerzetten.”

Vercauteren apprecieert het optimisme rond zijn aanstelling. “Maar ik weet hoe het gaat: twee keer verliezen en het is weer helemaal anders. Alles kan snel veranderen.” Ook voor Anthony Vanden Borre, vandaag jarig? “Hij is nog niet klaar voor een aantal dingen. Het is de bedoeling hem zo snel mogelijk te integreren. Maar we bekijken het dag per dag, week per week.”

Ondertussen is paars-wit op afzondering vertrokken. Kompany gaat geblesseerd mee. Van Doku en Gerkens geen spoor in de selectie. Deze 21 spelers zijn mee: Chipciu, Vlap, Didillon, Adzic, Chadli, Cobbaut, Zulj, Thelin, Trebel, Van Crombrugge, Luckassen, Roef, Kayembe, Amuzu, Sambi, Dewaele, Verschaeren, Sardella, Kana, Saelemaekers en Roofe.
27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Debrouwer

  Voor een topduel tegen Eupen moet je uiteraard op afzondering gaan ! Pffffffffffff

 • Paul Mulder

  Op afzondering om tegen eupen te spelen , dat is toch een grapje

 • Bart Vanluchene

  Welke reacties zijn dit eigenlijk allemaal? De meeste hebben wellicht zelf nooit op een bal getrapt en geven maar kritiek ... Volgende zomer of wanneer het met Rsca zal beter gaan, staan ze weer op de banken te springen welke toegevoegde waarde Kompany heeft, zo zal er altijd wel iets zijn, net zoals bij de analisten die ook niet meer aan de bak komen. Je bent een supporter in goede en slechte(re) tijden, zo simpel is dat...

 • Siggi De Grove

  Kompany heeft manchester city gemaakt en onze nationale ploeg een ziel gegeven. Zelfs de sport in belgië een hoger niveau gegeven... De spelers van anderlecht kunnen mentaal niet mee met zijn denkwijzes en theoriën. Ze draaien gewoon zot. Hij heeft het getest en de ploeg trekt op niks omdat ze de knowledge overload niet aankunnen. Effe old school verder met Vercauteren en rustig de spelers slimmer maken... ploeg zal wel beter worden...

 • Jan Willems

  Waarom zit Kompany nog bij Anderlecht? Ik zie geen enkele rol voor hem meer.