Vercauteren: “Moeten nog volwassener worden, maar balans is positief”

Vercauteren.
BELGA Vercauteren.

Vercauteren dropte Adrien Trebel in de basis. “Maar hij is even belangrijk als andere jongens”, vertelde de coach op de persconferentie na de zege tegen STVV. “Qua maturiteit en ervaring kijk je naar Adrien, daar moet je gebruik van maken. Er moeten geen dingen blijven hangen, na een gesprek met hem was het duidelijk wat we van hem verwachten. Hij heeft vandaag heel goed geantwoord en was aanwezig.”

Het werd dus een succesvolle terugkeer voor Frank Vercauteren bij Anderlecht. “Na een goede start kenden we wat problemen”, analyseerde de nieuwe coach verder. “Maar met de 3-1 tankten we weer vertrouwen. Met het aantal gemaakte goals, de kanten die we creëerden en het feit dat we niet veel weggeven aan STVV, is de balans positief. Na goed te werken op training, wisten we wat te doen. De spelers deden het goed. We hebben nog wat tijd nodig om volwassener te worden en een match te controleren. Maar dat hoort erbij omdat we met veel jonge gasten werken.” Dus gaat Vercauteren met de glimlach naar huis. “Het is speciaal om hier terug te komen. Maar het belangrijkste is dat Anderlecht terugkeert naar de club dat het moet zijn.” 

Vercauteren.
Photo News Vercauteren.
Vercauteren.
Photo News Vercauteren.
Vercauteren.
BELGA Vercauteren.
Vercauteren.
BELGA Vercauteren.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Van Roy

  Norbert wat was er dan geregeld of ken jij de regels niet van de VAR. Maar ja als rsca hater zie je niet verder en denk je dat de regels niet gelden voor hennepzaad verzinnen jullie regeltjes. De Ref en Var heeft daar zeer contect gefloten

 • Johan op eynde

  Binnenkort mag Anderlecht weer tegen de grote jongens, we zullen zien...

 • Peter Winne

  'Vooral het beséf dat er nog veel werkpunten zijn is belangrijk', eindigde hij zijn interview met een veelzeggende blik. Daar kunnen die omhooggevallen pubers én Kompany nog veel van leren.

 • andré joye

  @Tim:hopelijk haal je PO1 !

 • Norbert Deploige

  Mactch was al geregeld na 10 min. Dezelfde hansworst die gisteren op Standard in het busje zat en nu weer scheids tegen een Limburgse ploeg. Die twee punten aftrek zijn dit weekend al uitgedeeld aan de beide Limburgse ploegen. Gewoonweg hilarisch en frustrerend wordt het. Kun je je indenken dat bij een wedstrijd als Standard Genk 4 analisten , een moderator, een wedstrijd verslaggever , en dan ene die interviews afneemt bij de spelers. Dat zijn 7 personen die daar dik betaald worden .