Vercauteren kan nog geen update geven rond blessure Kompany: “Hopelijk korte termijn, maar ik kan er geen tijd op plakken”

BELGA
Weer geen drie punten voor Anderlecht. Paars-wit kwam tegen Charleroi niet verder dan een doelpuntenloos gelijkspel. Bovendien heerst er nog altijd onduidelijkheid over de blessure van Vincent Kompany. 

Echt veel viel er niet over het bloedeloze gelijkspel tussen Anderlecht en Charleroi te vertellen. Paars-wit hield de nul, maar scoren lukte niet. Bovendien leek coach Frank Vercauteren lang te wachten met zijn wissels. Vlap en Verschaeren kwamen er pas in de slotminuten op. Vercauteren reageerde op de persconferentie na de wedstrijd.

“Was er reden om te wisselen en wie moest je wisselen? Langs de ene kant moet je balans houden om toch niet zo maar alles open te stellen. Aan de andere kant waren er een aantal jongens waarvan je dacht dat ze qua inspanning heel ver zaten, maar zij hadden nog de kans om het verschil te maken. Ik zag niet echt een reden om anderen er in te jagen, terwijl sommigen nog goed bezig waren”, aldus Vercauteren.  

Vercauteren: “Hopen dat blessure Kompany iets voor korte termijn is”

Uiteraard werd de Anderlecht-coach ook gevraagd naar de blessuretoestand van Vincent Kompany. “Er zijn nog acht anderen ook. Neen, ik ga daar voorlopig niets over zeggen. We moeten écht elke match, elke dag zodanig werken aan het feit dat we niet weten wat is er vandaag, wat is er morgen en wat is er overmorgen.” 

“Kompany is hopelijk korte termijn, maar ik kan daar geen tijd op plakken. Sandler zullen we vanaf maandag zien. We hebben een beetje aan de lijn getrokken om hem beschikbaar te houden. Morgen volgt een consultatie bij de dokter en weten we hoe lang we hem kwijt zijn.”

Photo News3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Luc Roels

    Anderlecht wil niet in playof 1 heb dat zelf gehoord eerst zakken en jeugd opleiden dan weer zakken armoede armoede

  • Carlos Simonis

    In de laatste seconden van de wedstrijd nog een speler wisselen, om tijd te rekken ??? Een echte profspeler had gewoon geweigerd om zich zo te laten piepelen door Vercauteren. Voor een paar seconden het plein op te gaan. Dat is zo onrespectvol naar een speler toe. Gelukkig zijn het jeugdspelers die nu nog alles pikken.

  • Frederik Janssens

    Hoe is het mogelijk dat Sandler weeral geblesseerd is als hij juist uit blessure komt? Is de medische staf wel capabel genoeg? Gevolg vd oude medische staf te ontslaan zeker? Ik begin te denken dat Kompany zijn vriendjes naar RSCA heeft gehaald die hij kent van bij zijn vorige ploegen toen ze samen constant geblesseerd waren.