Vercauteren: “Ik ben offensief op mijn honger gebleven, een reeks neerzetten is makkelijk gezegd”

Na twee betere wedstrijden, was het opnieuw pakken minder voor Anderlecht bij Eupen. Paars-wit bleef op een troosteloze 0-0 steken. Coach Frank Vercauteren hinkt op twee gedachten. 

“Ik heb een verdeeld gevoel na deze wedstrijd”, opende Vercauteren in een eerste reactie na de match. “Gezien vanuit de organisatie, qua defensief blok, hebben we een heel aanwezige wedstrijd gespeeld. We gaven weinig weg, op enkele stilstaande fasen na.  Offensief gezien ben ik dan weer op mijn honger gebleven. Op paar momenten na hebben we niet kunnen dreigen. Er zat te veel afval in het spel en er was te weinig aanwezigheid in de zestien.” 

“Je ziet de intenties van de tegenstrevers en zolang je niet scoort, weet je dat je het moeilijk kan hebben. Het was moeilijk ook om oplossingen te vinden. Na verloop van tijd is dat gelukt, maar dan was de verderzetting in de zestien niet aanwezig bij ons. Ik zag vandaag in elk geval een veel constanter Anderlecht. We hadden veel controle over match. Veel meer dan tegen STVV, daar liepen we soms achter de feiten aan.” 

“We proberen er het beste van te maken. Dat we daarvoor een reeks moeten neerzetten is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoeveel ploegen winnen vijf wedstrijden na elkaar in de Belgische competitie op één uitzondering na? Ook daarin moeten we realistisch zijn.”

BELGA
BELGA

Van Crombrugge: “Het was te weinig vandaag”

De beste man bij Anderlecht was nog doelman Van Crombrugge. Hij hield zijn ex-club een paar keer van de 1-0 en was kritisch voor de prestatie van zijn eigen ploeg. Van Crombrugge: “Ik vond het te weinig vandaag. Dit was echt geen goeie wedstrijd. Het was heel slordig, te traag. Er waren te weinig ideeën en creativiteit.”

“We speelden een paar kansjes bijeen op individuele acties van Alexis in de eerste helft, maar in de tweede helft was het gewoon te weinig, Natuurlijk missen we Chadli wel. Hij was de voorbije weken de man in vorm, daar gaan we niet over liegen. Maar als Anderlecht zijnde moet je dat wel kunnen opvangen.” 

“We stonden goed in deze wedstrijd, we gaven weinig weg, maar offensief moet het beter. We moeten weer analyseren waar het fout liep. Ook Eupen stond goed, maar met onze kwaliteiten moeten we dat kunnen uitspelen. Ik heb er een paar moeten pakken, ja. Dat weet je als je veel balbezit hebt, dat je er een paar op de tegenaanval moet pakken.”

BELGA
BELGA7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric Severijns

  Dirk , Trebel heeft 1 goede actie gedaan, lag meestal aan de basis van de Eupense tegenacties. Verder een zwakke wedstrijd waarvan ik vind dat Vercauteren Vlap had moeten inbrengen, volgens zelfs had laten starten, want wie angst heeft krijgt slaag.

 • Michel Sas

  Frankie, ik had nooit met Kayembe gestart. Je speelt op Eupen voor winst dus Lokonga voor de verdediging en Vlap in steun van Roofe. Te veel spelers onder niveau en eerlijk ...Luckassen is voetballend toch heel over. Enfin, Anderlecht is gewoon een grijze muis in deze competitie

 • Dirk Loockx

  Franky, ik zie in die wedstrijd 10 inspeel passes, die op 5 meter na niet aankomen, echt eerste klasse onwaardig. In balverlies is het inderdaad al beter, dankzij een betere tactische opstelling tov de opstelling door Kompany en Davies en daarom wordt er inderdaad minder weg gegeven. Trebel in de ploeg is ook een verbetering door zijn grinta en werkkracht. Ben fan van Yari Verschaeren maar die moet slimmer op de 10 blijven.

 • Patrick Braekeveldt

  Was te verwachten ,behoudend ,met veel volk achter de bal en op de counter loerend !

 • jozef van riel

  'We gaven weinig weg'. Zat hij te slapen misschien? Van Crombrugge was de beste bij RSCA. Zegt genoeg zeker. En dan slechts 1 vervanging doen!!!!