Veel gesprekken bij Anderlecht, Verschueren wijst sterkhouders op hun plichten

Photo News
Rationeel, niet emotioneel. Zo wil Anderlecht het tij keren. Gisteren was er alvast veel ­overleg. Ook met Kompany en de spelers.

Het is een komieke vertoning. Na een match van Anderlecht is het ­regelmatig file op de parking in het oefencomplex Neerpede. Dit omdat er slechts één wagen per keer kan wegrijden en de spelers aan de poort moeten stoppen voor fans, die handtekeningen en foto’s willen – da’s als er gewonnen is. In het andere geval – crisis! – is er vaak óók vertraging, omdat de supporters de weg ­blokkeren. Zondag na de 3-2 op KV Oostende was dat niet zo...

Om maar te zeggen: miserie is bijna een gewoonte geworden.

Vanmorgen op Anderlecht: supportersdelegatie binnen, spelers trainen

Het was bijgevolg grotendeels een maandag zoals alle andere op ­Anderlecht. De sirenes gingen niet ­iedere vijf minuten af. “Waarom zouden we?”, zegt iemand die op de bureaus werkt. “Ons doel is ook na KV Oostende nog haalbaar. Via verschillende scenario’s zelfs.” Lees: play-off 1, 2 en de beker.

Nacer Chadli.
Joel Hoylaerts / Photo News Nacer Chadli.

Mening sterkhouders

Anderlecht is zeker niet terneergeslagen opgestaan gisterochtend. De ontgoocheling was weliswaar groot – kon moeilijk anders, na die dramatische prestatie aan zee – maar tegelijk blijven alle werk­nemers geloven in ‘het proces’.

Het is níet tegen beter weten in, maar wel een beetje met de moed der wanhoop. Er is geen alternatief voor de weg van Kompany... Als men dat al zou willen trouwens.

In een analyse van de voorbije ­speeldag – vaste kost op maandag bij RSCA – heeft manager Michael Verschueren andermaal herhaald dat hij achter de filosofie staat. Uitvoetballen van achteruit, jongeren kansen geven: Verschueren zei Kompany en Vercauteren dat dat niet mag veranderen. Ook wilde Verschueren verklaringen voor de non-wedstrijd op KV Oostende.

Kemar Roofe.
Joel Hoylaerts / Photo News Kemar Roofe.

Daarnaast heeft Verschueren met zijn spelers gesproken – het ging om sterkhouders. Hij vroeg hun mening en wees hen op hun plichten.

Voor Verschueren is de kous daarmee voorlopig af. Naar verluidt zou voorzitter Marc Coucke meer geërgerd zijn door het uitblijven van “Anderlecht-waardige resultaten”, maar hij laat Verschueren, Vercauteren en Kompany zoeken naar ­oplossingen – hij moeit zich niet. Coucke bleef wel op de hoogte van de ontwikkelingen via Verschueren.

Michel Vlap.
Joel Hoylaerts / Photo News Michel Vlap.

De nieuwe nederlaag heeft geen ­invloed op de ambities van Anderlecht. Bedoeling is nog steeds om ­Europees voetbal te behalen, met die nuance dat men er stilaan rekening mee houdt dat dat niet via play-off 1 zal gebeuren. Het is allerminst een reden tot paniek, want “kansen genoeg”, toch?

Geen experimenten

De bekerverplaatsing naar Moeskroen op donderdag wordt zo wel nog belangrijker. Wil paars-wit rechtstreeks naar de poules van de Europa League, dan is de Croky Cup de beste kans. Intern is de verwachting dan ook dat Anderlecht op Le Canonnier niet zal experimenteren – dat zou te zot zijn, gezien het ­klimaat.

Pas als Anderlecht op Moeskroen verliest, zullen de nabesprekingen iets meer gespannen worden.

Tot dan: kalmte moet RSCA redden.

Rodyse Munienga, assistent van Kompany.
Joel Hoylaerts / Photo News Rodyse Munienga, assistent van Kompany.
Hendrik Van Crombrugge.
Joel Hoylaerts / Photo News Hendrik Van Crombrugge.
Alexis Saelemaekers.
Joel Hoylaerts / Photo News Alexis Saelemaekers.
Yari Verschaeren.
Joel Hoylaerts / Photo News Yari Verschaeren.
Derrick Luckassen.
Joel Hoylaerts / Photo News Derrick Luckassen.
Nacer Chadli.
Joel Hoylaerts / Photo News Nacer Chadli.15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddie Heremans

  Beste Peter Dedecker, met een oaar duizend euro lost u alles op bij Anderlecht? U kan daar de terreinverzorger en misschien ook de koffiemadam mee betalen. Dan is de koffie reeds opgelost :-)

 • eddy ceulemans

  Ze doen allemaal hun best denk ik , maar het beste van Roofe Cobbaut Zulj Nasri Gerkens Amuzu Doku Saief Makarenko Sardela De Waele is lang niet goed genoeg voor 1A. Tabula rasa aub . Ander en beter en vlug wat , liever vandaag dan morgen !!!

 • marc castermans

  Anderlecht komt terug, is het niet dit jaar dan volgend jaar of het jaar daarop. Wie nu het mooie weer mee heeft komt vroeg of laat ook in een orkaan terecht, zo gaat dat in het leven. Het weze jullie gegund na zovele jaren miserie om ook eens te kunnen juichen, maar wees niet te hautain want alles kan snel keren.

 • Kurt Billiet

  Assistent van Kompany?? Daar zit mijn gedacht ook een serieuze vriendjespolitiek achter! Vooroordelen mag niet maar...1e het ziet er een heel snuggere kerel uit - 2e een echte voetbalkenner - 3e maffia member? - ... Anderlecht is nog een schim van wat het ooit was. Met het verleden is men niets, de toekomst ziet er daar somber uit! Coucke zijn missie is geslaagd : als Bruhhe supporter Anderlecht kapot maken! Het paard van Troje binnengehaald en nooit beseft, tot nu?!

 • etienne vijverman

  het word stilaan FC de kampioenen .....en ze dromen van veel gelukkig dromen doet geen pijn