Vanhaezebrouck: "Teo zei me: 'We speelden met tien op Standard'"

Photo News
Eerlijk is Lukasz Teodorczyk blijkbaar wel. De Pool, die sukkelt met de sinussen, sprak na Standard met Hein Vanhaezebrouck over zijn prestatie: "Teo zei me dat hij nérgens was. Hij herinnert zich de match zelfs niet."

De kritiek was enorm. Lukasz Teodorczyk werkte op Sclessin een snertwedstrijd af, maar nu blijkt dat daar een geldig excuus voor was. De Pool heeft last aan de sinussen en is, net als Markovic en Kums trouwens, onzeker voor Racing Genk. "Teo voelde zich niet goed", aldus Vanhaezebrouck. "'We speelden met tien', zei hij me. En ook gaf hij toe dat hij, door de omstandigheden, nérgens was. Hij herinnert zich de match zelfs niet."

Mocht Teodorczyk niet fit geraken, dan moet Silvère Ganvoula depanneren. Kan hij het niveau van de landskampioen wel aan? "Iedereen schiet op Ganvoula, maar hij was meer aanwezig in het spel dan Teo", nam Hein zijn spits in verdediging. "Ik heb ooit Hanni als valse negen gebruikt, maar dan moet er elders wel lengte in je ploeg zitten. Zeker tegen Genk, dat veel centimeters telt. Ach, de spoeling is nu eenmaal dun, niets aan te doen."

Smeerlapjes

Ook sprak Vanhaezebrouck over het gebrek aan 'smeerlapjes' - in de goeie zin van het woord - in zijn elftal. "We hadden een strafschop moeten krijgen tegen Standard", verraste Hein. "Carcela trapte Saief met twee voeten onderuit. 'Waarom heb je niks gezegd aan de ref?', vroeg ik Kenny. 'Ik heb het Carcela gezegd', reageerde die. Tja… Ik zeg niet dat we dingen moeten zoeken die er niet zijn, maar we moeten wel zorgen dat we krijgen waar we recht op hebben."

Tot slot gaf Hein toe: "De titel is gespeeld, Club Brugge wordt kampioen. Tegen ons op speeldag zeven? Het zou fijn zijn om voor de spanning nog eens de kloof te verkleinen."
45 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gaston FOUBERT

  Uit respect voor de andere clubs Anderlecht vierde of vijfde .... Hoeveel meer respect moeten de andere clubs dan wel krijgen als ze nog steeds achter Anderlecht staan? Wat Theo betreft is het wel zo dat hij zowat de enige is die altijd zijn stinkende best heeft gedaan in goede en mindere tijden. En die vijftien punten door arbitrage zijn naar Brugge gegaan rik balas.

 • Benny vandervelde

  De verdienste van club dit seizoen is de zwakte van Anderlecht, de Champions League zal dit wel bevestigen... Alhoewel brugge al een jaar langer heeft kunnen rusten, mja wie weet!

 • eduard janssens

  En vandaag op 9 punten , en welke uitleg dan Heintje ? C4 zeker !

 • jan feys

  Anderlecht mag blij zijn dat ze met hun smakeloos voetbal nog zoveel punten hebben... ik heb veel matchen bekeken en meestal was het niet om aan te zien... overroepen en veel geluk gehad telkens met of zonder ‘hulp’ van derden, plaats 4 of zelfs 5 lijkt me eerlijker uit respect voor de andere clubs...

 • Henri Hendrickx

  Heintje heeft weer een oorzaak gevonden, ditmaal was het Theo. Daar is hij de beste, altijd de schuld bij een ander leggen, want hij is onkreukbaar..

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00