Exclusief voor abonnees

Vanhaezebrouck over zijn ontslag: “Dit maakte ik nooit mee: Anderlecht is de top niet meer”

Hein Vanhaezebrouck.
Florian Van Eenoo photonews Hein Vanhaezebrouck.
“Ik heb vaak gelachen met jouw collega die Anderlecht volgt, Pieter-Jan ­Calcoen. Ik had hem graag, maar hij kon altijd van die héél ambetante vragen stellen – dat ik vaak dacht bij mezelf: ‘Jongen, ik kan niet wachten tot kerst, tot jij in de pot ligt.’ Maar godv**, ik heb zélf kerst niet gehaald.”
Hein Vanhaezebrouck (55) spreekt voor het eerst sinds zijn ontslag bij ­Anderlecht – een ontslag dat nóg steeds niet is afgehandeld. “Is Anderlecht nog wel Anderlecht?” 

Hein is hip. Met een stoppelbaardje, zowaar. Net terug uit een deugddoende vakantie in Jordanië.

«Ik stapte de 800 trappen van het klooster in Petra (een van de 7 wereldwonderen, red.) – da’s hélemaal kapotgaan, jong.»

«Kies jij de locatie maar», had hij zondagavond ge-sms’t.

Daarom, gistermiddag om even na vieren, in Gasthof Halifax in Deinze aan de boorden van de Leie, met een muntthee of drie: «Op de avond van mijn ontslag heeft hij (Marc Coucke, red.) een tweet verstuurd waarin hij zei: ‘Proficiat aan de Belgische hockeyploeg met de wereld­titel. Wat een contrast met onze ploeg.’ Zoiets... De volgende dag las ik in de krant een artikeltje met de voorzitter van de nationale hockeyploeg, die antwoordde op de vraag wat zijn verdienste was aan de wereldtitel – ‘Ik heb alleen maar geprobeerd om de juiste mensen op de ­juiste plaats te brengen, en voorts heb ik mij niet gemoeid met de dingen die mijn vakgebied niet zijn.’

Hein Vanhaezebrouck spreidt de armen: «Voilà – dat zegt het allemaal...»

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rik Mortier

  Anderlecht is al jaaaaren de top niet meer. Ze hebben gewoon de schijn hoog kunnen houden dankzij het falen van Standard en Brugge en een stevige portie meeval en de daaruitvolgende titel in het seizoen '13-'14, en met een miraculeuze titel van Weiler dankzij afbraakvoetbal in '16-'17 terwijl ze het ganse seizoen op play-off 2 niveau speelden. Maar in het algemeen zijn ze de afgelopen vijf seizoenen gewoon telkens ontzettend zwak en wordt het jaar na jaar erger.

 • rudy de clercq

  Anderlecht is de top niet. Aan wie zou dat te danken zijn; enkel en alleen aan de slechtste trainer ooit met name ene Hein Vanhaezebrouck. Volgens uw prestaties bij Anderlecht verdiend ge het niet om ook maar 1 euro te ontvangen.

 • bernard deplacie

  Wat een eigenwaan... hoeveel miljoenen opgeraapt bij Anderlecht voor wat?

 • Marc Pauwels

  Gezien de arrogantie van deze kerel, zou ik Anderlecht jurist zijnde, ook alleen maar de wettelijke bindende bepalingen nakomen. En geen cent meer.

 • Erwin Hyndrikx

  VHB heeft gewoon gelijk. Nu is er iemand met geld die denkt dat hij het spelletje kent en dit ventje leidt/lijdt Anderlecht. Het liefst zou dat ventje trainer zijn. Ocharme...

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00