Vanhaezebrouck over zijn makelaar Bayat: “Het is geen misdaad om met iemand goed overeen te komen”

Photo News
‘Het schandaal’. Dat was het belangrijkste gespreksonderwerp op de persconferentie van Hein Vanhaezebrouck, die een pleidooi voor “waardigheid” hield.

Mogi Bayat is de makelaar van Hein Vanhaezebrouck. Hij is, net als Dejan Veljkovic, opgepakt in een zaak rond corruptie en matchfixing binnen het Belgische voetbal. “Wat de voorbije weken gebeurd is, heeft iedereen verrast”, aldus Vanhaezebrouck. “Ik hoop dat iedereen op een volwassen manier hiermee kan omgaan. Het heeft geen zin om te schieten op de refs dit weekend, die mensen hebben er niks mee te maken. Ik wil waardigheid zien. Ook bij de coaches - zelf zal ik bijvoorbeeld proberen om iets kalmer te zijn dan gewoonlijk.”

Over Bayat specifiek wilde Vanhaezebrouck niks kwijt, buiten dit: “Hij is de makelaar van 500 mensen in het voetbal. Weet je, het is geen misdaad om goed met iemand overeen te komen. Ik zie dat bij spelers, trainers en makelaars, maar ook bij journalisten. Daar is niks mis mee. Wat me meer stoort, is dat iedereen er nu op los praat. Die anonieme getuigenissen, dat is te makkelijk, men had het beter voordien gezegd om dit allemaal te voorkomen. Ach, het is niet aan ons om te oordelen, laat het gerecht zijn werk doen. Wij moeten focussen op voetbal.”

Concreet is dat voor Anderlecht: focussen op Cercle Brugge, dat zondag op bezoek komt. “Een goed georganiseerd team”, is Hein op zijn hoede. “Het wordt niet evident om daar doorheen te geraken. En tegelijk moeten we opletten voor de counters en de stilstaande fases, daar kan Cercle gevaarlijk zijn.” 

Photo News49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • peter bas

  Er is veel meer aan de hand dan wat trainers op pakken. We zitten met een veel groter probleem dan dat.

 • Gaston FOUBERT

  Mensen die niet goed meer horen beginnen meestal te schreeuwen, anderen plaatsen overal uitroeptekens als ze schrijven. Hopelijk komt het ook uit wat Varhaeghe tijdens de rust aan de scheidsrechter is gaan vertellen.

 • Marc Ledure

  Ewwin Van Roy !! Als trainer gat ge zo geen uitspraken doen, Nee Nee het is nog niet afgelopen er zal nog zoveel uitkomen.

 • Harry Vankrinkelen

  Het is geen misdaad om met iemand goed overeen te komen”Dat zei Delfieire ook, al was het maar om 1% meer korting te krijgen op een auto!!!

 • Erwin Van Roy

  Marc Ledure je hebt gelijk maar je hebt kritiek op rsca maar A die van rsca is wel geschorst. B de.trainer va. Rsca is niet opgepakt en C elke week spreken jullie over omkoping door rsca en dat terwijl 4 jaar lang een omloop trainer club coachte.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00