Vanhaezebrouck kreeg 630.000 à 780.000 euro ontslagvergoeding van Anderlecht

Hein Vanhaezebrouck.
EPA Hein Vanhaezebrouck.

Alles is gestort, Hein Vanhaezebrouck heeft zijn ontslagvergoeding bij Anderlecht gekregen. Het gaat uiteindelijk niet om 1,5 miljoen euro, maar om een som tussen 630.000 en 780.000 euro. ­Anderlecht moest niet de volledige contractduur uitbetalen, wel het bedrag waar Vanhaezebrouck recht op had indien hij tot het einde van het ­seizoen gebleven was, met een minimum van 500.000 euro. Het dossier werd op advocaten­niveau afgerond, aangezien RSCA niet wilde ­praten met Vanhaezebroucks makelaar Mogi Bayat. Marc Coucke en Michael Verschueren ­zetten Vanhaezebrouck in december aan de deur na de nederlaag op Cercle Brugge (2-1). 
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jacques weterings

  Lonen van voetballers, trainers en wat daar allemaal nog omheen "hangt" drastisch verlagen is de enigste optie. Ook en last but not least de functie van makelaar strict reguleren. Gemakkelijk gezegd maar hoe ga je dat doen N situatie recht zetten die al zo lang door en door verrot is op alle gebied ? Dat Bosman arrest zou ook omkeerbaar moeten zijn want dat is de grootste oorzaak van alle ellende.

 • Jean Emare

  Je kan zeggen wat je wil.. maar is een overeenkomst tussen club en speler/trainer. Verder kan je je natuurlijk afvragen.. veel te veel.. te hoog. Wil er 1 minister eens voor profcontracten dit gelijkstellen aan een gewoon arbeidscontract, waardoor iedereen dezelfde plichten.. lees belastingen moet betalen. Of steken ze weer hun kop in het zand. Idem die voetballers die in het zwart.. in ochotte 1e prov bvb meer dan 1000 euro verdienen. Waanzin!

 • marnix laureyns

  En dit allemaal omdat hij er niets verwezenlijkt geeft!

 • Rony Bekaert

  Het uiteindelijke bedrag is lager dan door de kenners op voorhand medegedeeld ! 2 mogelijkheden , 1 de kenners hebben maar wat uit hun nek geklest , 2 in het kader van operatie propere handen hebben ze het zwarte gedeelte maar laten vallen in onderling overleg .......

 • eric debanne

  En voor wat te doen in feite ......? Voetbal is business en money eh