Vanhaezebrouck: "Groep moet opkomen tegen domme gele kaarten, een signaal geven dat we niet die richting uit willen"

Joel Hoylaerts / Photonews
Hein Vanhaezebrouck had het vanmiddag bij zijn terugblik op de zeperd tegen Dinamo Zagreb over het gebrek aan leiderstypes in zijn spelersgroep.

"Een absolute leider, daarover beschikken we niet", aldus de Anderlecht-coach. "We hebben wel voldoende jongens die bepààlde van die kwaliteiten bezitten. Vijf, zes spelers die samen dat leiderschap zouden kunnen op zich nemen en veeleisender zijn naar collega's. Bijvoorbeeld als het gaat om de domme gele kaarten die we gisteren slikten (Vanhaezebrouck doelt op Vranjes die met twee keer geel werd uitgesloten, red.). De groep moet tegen zo'n toestanden opkomen, een signaal geven dat we niet die richting uit willen."

Vanhaezebrouck ging ook in op de opdrachten die zijn spelers op het veld meekrijgen, onder meer bij standaardsituaties. Tegen Dinamo Zagreb ging paars-wit bij een hoekschop twee keer ei zo na de mist in.

"In andere sporten moeten ze vaak veel meer soorten fasen in hun hoofd steken, rugnummers onthouden enz... Bij ons lijkt het erop dat sommigen zich op dat aspect van de sport niet voldoende kunnen concentreren. Ook daar richt ik mij tot de leiders op het veld, om bij concentratieproblemen hun ploegmaats daarop te wijzen. Een echte leider zal zoiets probleemloos doen. En je hoeft zeker niet de beste op het veld te zijn om leiding te geven."

Photo News17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dave Janssens

  Hein wordt er blijkbaar ook niet slimmer op. Een week of twee geleden nam hij de schuld openlijk op zich en had ik iets van; er is licht in het einde van de tunnel op vlak hiërarchie. Maar ik dacht laten we dat eerst maar 's afwachten, en kijken hoe groot dat licht uiteindelijk gaat zijn.

 • jos jansen

  De kindjes van hein hebben nog kunnen!

 • Jean Emare

  Heintje is net ontslagen.. zondag mag hij voor een laatste keer.. karekollen gaan eten..

 • Jeroen Dekop

  Mourinho is weldra vrij !

 • ringo van der pulst

  Ik heb meer respect voor van der haegen,die heeft pas pech.Bij hein is het zijn eigen schuld.Bruges boy.