Vanhaezebrouck dag voor grote debuut: "Als er één speler geviseerd wordt, daar kan ik niet tegen. Hanni blijft mijn kapitein"

photo_news
KV Mechelen
KVM
KV Mechelen KVM
3
4
Anderlecht AND
AND
Anderlecht
Hein Vanhaezebrouck blikte rond 13 uur vooruit op zijn debuut als Anderlecht-coach tegen KV Mechelen. Herbeleef de ontwikkelingen.
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review

De persconferentie zit erop. Afwachten wat dat geeft, morgenavond in het Mechelse AFAS Stadion.


Hein, wat is het grootste verschil tussen Gent en Anderlecht?
"In Gent is het oefencomplex nieuwer dan hier. (Kijkt naar David Steegen) Hoelang staat dat hier al? Tien jaar?"
Steegen: "Zes jaar."
Vanhaezebrouck: "In Gent is alles afgesloten, hier is het veel meer open. Nog een verschil is de file op weg naar hier. Dat probleem had ik niet in Gent."


Mechelen zal nóg gemotiveerder zijn dan anders. Dat zei Yannick Ferrera toch.
"Voor de tegenstander is het tegen Anderlecht áltijd de match van het jaar, dat is het nadeel van voor Anderlecht te spelen. Mechelen zal gemotiveerd zijn, maar deze ploeg is het gewoon om daar mee om te gaan."

Je hebt nog maar één keer gewonnen op Mechelen.
"Met Gent zijn we het eerder dit seizoen vergeten af te maken hé. Dat toont dat het een heel moeilijke verplaatsing is. Mechelen heeft een fantastisch publiek, waardoor het altijd moeilijke wedstrijden zijn."


Heel het land kijkt morgen naar jou, Hein
"Tja, dat is al vaker zo geweest hé. Ik hoop dat ze naar de match kijken en een goed Anderlecht zien. Als we de wedstrijd winnen, zal dat aan de spelers liggen, niet aan mij. Ik ben hier nog maar een week."


Beric, Teo en Harbaoui, hoe kijk je naar je spitsen?
"Diegene die het sterkst en het best is zal spelen. Beric is anders dan Harbaoui, die is heel sterk in de box. Hamdi is wat dat betreft misschien wel de beste in België. Beric is iemand die ook met ruimte kan omgaan. Ook op dat vlak moeten we rekening mee houden."


Heb je de wedstrijden van je internationals gevolgd?
"De resultaten ja, maar ik heb niet alle wedstrijden gezien. Ik ben benieuwd naar hun evolutie bij Anderlecht, niet bij hun nationale ploegen, waar ze ook vaak in een andere rol spelen."

Hoe zit het met Najar en diens revalidatie? "Als hij terugkeert voor Nieuwjaar, dan zal dat zeker niet voor december zijn. Hij boekt vooruitgang, maar alles wat explosiviteit betreft, daar moet hij heel voorzichtig mee zijn."

photo_news

Wil je opnieuw spelplezier schenken aan Stanciu?
"Hij wil vooral de bal hebben, daar gaan we ook proberen voor te zorgen. De kwaliteiten van mijn groep liggen aan de bal, we moeten zorgen dat we die hebben."

Hanni had het hier moeilijk, blijft hij kapitein?
"Ik heb de groep mijn mening verteld. Het doet me pijn als er een speler wordt uitgefloten. Ik heb een dik vel, ik kan daar tegen. Maar als er één speler wordt geviseerd, daar kan ik niet tegen. Ik herinner me dat er bij Gent gefloten werd op Rafinha en Neto. Nu willen de supporters niets liever dan dat die spelers terugkomen. Het kan snel keren, maar ik hoop dat de supporters hun goede wil tonen. Hij blijft in elk geval mijn kapitein."

photo_news

Hoe kijk jij naar Dendoncker?
"Die kan overal spelen. Hij kan zelfs offensieve middenvelder spelen. Wie heeft die goal gemaakt tegen Manchester United? Dat was Dendoncker hé. Hij kan meer dan jullie denken."


Hoe zit het met Kums?
"Hij praat wat Italiaans nu hé, dat kon hij nog niet toen ik hem voor het laatst zag. Het is een speler zoals de anderen, hij mist wat ritme omdat hij niet alles gespeeld heeft. Hij is nog op zoek naar het juiste gevoel, maar dat komt er wel weer uit. Daar ben ik zeker van."

photo_news

Wat wil je zien tegen Mechelen?
"We willen gewoon winnen, dat is al een serieuze uitdaging op Mechelen."


Hoe zit het met de fysieke paraatheid?
"Je hebt er die top zijn, anderen kunnen nog vooruitgang boeken, dat is bij elk team zo. Dat gaan we ook doen. Dat heeft ook tijd nodig. Je kunt niet op twee dagen de fysieke paraatheid van iemand veranderen. Maar we zijn ermee bezig. De spelers staan daar ook open voor."

Toch geschrokken?
"Neen, dat klopt niet. Ik heb dat ook gelezen, maar dat klopt niet. Er moet aan gewerkt worden. Dat was bij Kortrijk zo, dat was bij Gent zo en dat is hier niet anders. We trainen ook niet anders, maar wel langer. De intensiteit ligt niet hoger, maar de duur is verlengd.”


Heb je toch al accenten kunnen leggen?
"Ik ben nog nooit een match begonnen zonder accenten te leggen hé. Zo zit ik niet in elkaar. We hebben de korte tijd maximaal gebruikt om enkele details aan te passen. Had ik hier iedereen voor zes trainingen gehad, dan hadden we wel al meer kunnen doen. Maar veel internationals wil ook zeggen dat we een kwaliteitsvolle groep hebben."


Hein, heb je materiaal om het dominante voetbal te spelen dat je zo kenmerkt?
"Ik heb iedereen nog maar twee dagen hier. Ik heb twee trainingen met acht spelers gedaan, nu zijn we met 19. Maar Anderlecht heeft goede spelers he, een speler die bij Anderlecht speelt kan normaal gezien alles. Maar het zal even duren alvorens iedereen speelt zoals ik het wil. De groep is gretig en wil werken, zo wil ik het zien."


We zijn er klaar voor
Hein Vanhaezebrouck gaat zo dadelijk aan zijn eerste perspraatje voor een officiële wedstrijd als coach van Anderlecht starten.

HLN

Winst in debuutmatch? 50 procent kans
In de laatste twintig seizoenen zaten er acht trainers op de bank bij Anderlecht. Vier van hen wonnen hun eerste competitiematch. Haalt Hein Vanhaezebrouck de 50 procent winstkansen omhoog op KV Mechelen?

1998-1999 Jean Dockx/Francky Vercauteren: Anderlecht - STVV 1-1 1999-2000 Aimé Anthuenis: Anderlecht - Moeskroen 3-2
2002-2003 Hugo Broos: Westerlo - Anderlecht 0-2
2004-2005 Franky Vercauteren: Anderlecht - KV Oostende 0-1
2007-2008 Ariel Jacobs: Anderlecht - Standard 0-0
2012-2013 John van den Brom: KV Kortrijk - Anderlecht 1-1
2013-2014 Besnik Hasi: Anderlecht - KV Oostende 4-0
2015-2016 René Weiler: Moeskroen - Anderlecht 1-2

photo_news

Hein won nog maar één keer bij Mechelen
De statistieken zijn weinig hoopgevend voor Vanhaezebrouck. In zijn carrière als trainer wist hij nog maar één keer te winnen op tien competitiematchen Achter de Kazerne. Voor die zege moeten we terug naar het seizoen 2012-2013, toen hij er met KV Kortrijk met 0-2 won. Met AA Gent ging Vanhaezebrouck twee keer onderuit bij Malinwa, twee keer pakte hij er met de Buffalo's een punt na een 0-0 en, in het begin van dit seizoen op speeldag 3, 1-1.

HVH speelde eerder dit seizoen op KV Mechelen 1-1.
photo_news HVH speelde eerder dit seizoen op KV Mechelen 1-1.

Lardot de scheidsrechter van dienst
De man die het debuut van Vanhaezebrouck in goeie banen moet leiden is Jonathan Lardot. De KBVB duidde de 33-jarige aan als scheidsrechter. Hij wordt bijgestaan door Godelaine, Lemaire en Smet.

belga

Moeilijke voorbereiding door interlandbreak
Los van de fysieke achterstand was de aanloop richting KV Mechelen sowieso niet ideaal voor Vanhaezebrouck. Tijdens de interlandbreak ontbraken immers een pak spelers. Zo moesten Teodorczyk, Obradovic, Chipicu, Stanciu, Kara, Hanni, Dendoncker en Sels aantreden met hun nationale elftal. Pas gisteren was de kern opnieuw compleet.

photo_news

Geschrokken over fysieke paraatheid
Vanhaezebrouck staat erom bekend veel aandacht te schenken aan de fysieke voorbereiding. Zo trakteerde hij zijn spelers bij AA Gent regelmatig op een strandloop. Onder René Weiler trainde Anderlecht evenwel niet erg intensief, wat maakt dat de fysieke paraatheid van de spelersgroep niet goed is, tot onvrede van Vanhaezebrouck. Hij legde er de voorbije dagen stevig de pees op - oefensessies van meer dan twee uur waren geen uitzondering.

photo_news

Kennismaking met de fans
Vanhaezebrouck heeft een charmeoffensief richting de supporters ingezet. De Anderlecht-coach zat gisteren samen met de fans. Het werd een gemoedelijk gesprek. Onder meer het gebrek aan open trainingen kwam aan bod. De bedoeling is om die tendens onder de nieuwe staf om te keren, wat op gejuich onthaald werd door de achterban.

photo_news
photo_news
photo_news

Zonder Sá en Spajic?
Anderlecht zat al niet dik in de centrale verdedigers en na gisteren is dat er zeker niet beter op geworden. De Portugees Josué Sá ontbrak op Neerpede als gevolg van ziekte. Hij is onzeker voor de verplaatsing naar KV Mechelen. De kans dat Uros Spajic voor die match fit geraakt, is nog kleiner. De Serviër trainde gisteren voor het eerst (weliswaar individueel) op het oefenveld, maar daaruit bleek dat enkel een medisch mirakel hem speelklaar kan krijgen voor Malinwa - hij mikt beter op PSG in de Champions League volgende week. Zo blijven er voor morgen in het slechtste geval amper twee fitte centrale verdedigers van opleiding over: Kara en Deschacht. Vanhaezebrouck kan in nood ook wel Dendoncker naar achteren schuiven.

photo_news

voorbeschouwing
25 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Louis Quatorze

  Het wordt beter??? Kon het nog slechter???

 • marc ledure

  Als er èèn gaat geviseerd zijn zal het U zijn Hein en geweet toch waarom of bent u te dom er voor??? Nu ge was genen slimmen hè en nu nog niet.

 • François Jonckheere

  Doeme, nu weet ik niet of Heintje goed geslapen had en al naar het toilet was geweest. Mensen toch, is die ééntonige berichtgeving over RSCA nu echt nodig ?

 • jacques vansteenkiste

  erwin van roy hvh wordt wel door de pers behandeld als een toptrainer...ze hebben hem naar anderlecht GESCHREVEN.....en hij zat niet alleen bij kvk maar bij genk en gent ook....en goed voetbal bracht hij dit jaar niet met gent....en goed voetbal is geen maatstaf tot succes....of speelt mourinho altijd goed en mooi voetbal.....

 • eric debanne

  Hanni in de tribune zou beter zijn Deze avond Mechelen speelt tegen 12 spelers + de arbiter ! Hein denkt dat hij een Mourinho is !

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00