Vanden Borre traint mee met U21 van Anderlecht: “Hoop dat ik mijn ploeg iets kan teruggeven”

Photo News / Barbieux
De terugkeer neemt concrete vormen aan. Anthony Vanden Borre (31) mag meetrainen met U21 van Anderlecht. “De club reikt zijn gewezen rechtsachter opnieuw de hand om in alle rust aan een terugkeer als profvoetballer te werken”, klinkt het bij paars-wit. Vandaag was Vanden Borre al aanwezig op het trainingscentrum van Anderlecht (zie foto’s).

Medische en fysieke testen wezen volgens Anderlecht uit dat Vanden Borre nog alle mogelijkheden heeft om op middellange termijn weer op het hoogste niveau mee te draaien. En Vincent Kompany gelooft dat zijn oude vriend als voetballer nog een meerwaarde kan betekenen, het is de bedoeling om hem via de U21 van Craig Bellamy weer op niveau te krijgen. Vanden Borre zal er op termijn ook de kans krijgen om opnieuw wedstrijdritme op te doen.

Het enige wat ik nu kan doen is werken, hard werken om nog kansen af te dwingen als profvoetballer

Anthony Vanden Borre (31)

“Thuiskomen in een vertrouwde omgeving zal me goed doen”, zegt Vanden Borre zelf. “Ik ben de club enorm dankbaar dat ik de mogelijkheden krijg om me opnieuw voetballer te voelen. Het enige wat ik nu kan doen is werken, hard werken om op mijn 32ste nog kansen af te dwingen als profvoetballer. Ik verwacht niets, maar ik hoop dat ik mijn club iets kan teruggeven, alleen al bijvoorbeeld door mijn voetbalervaringen op training te delen met de jongens van de U21.”

Michael Verschueren, sportief directeur van Anderlecht, zegt dat de verdediger de eerste stap heeft gezet. “Vanden Borre is een tijd geleden komen aankloppen met de vraag of we hem willen helpen om opnieuw wedstrijdfit te worden. Als club doe je dat uiteraard voor een kind van het huis. Als hij wil bewijzen dat hij nog kan terugkomen op topniveau, dan willen we hem daarvoor de beste faciliteiten geven, evenwel zonder de belofte dat hij bij de A-kern zal aansluiten. Hij moet rustig kunnen werken, op zijn ritme, zonder druk, maar met een permanente evaluatie.”

Photo News / Barbieux
Photo News / Barbieux
Photo News / Barbieux102 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Te zot voor woorden ......! Zeker geen voorbeeld voor de jeugd ... Ooit een super talent bij paars-wit maar mental en gedrag waren negatief helaas ! Dit is geen goeie zet van anderlecht ...

 • jammy cappon

  Het project Kompany : geef mijn persoonlijke vriendjes aub een job, ze moeten niet kunnen voetballen, alleen devoot ja-knikken naar meneer Kompany. Geef de jeugd een kans, laat me niet lachen.

 • Guido VERCAUTEREN

  3 maanden goed trainen en verzorging en hij is terug de beste in België !

 • Ivan De Bakker

  Misschien is Jean-Pierre Papin geïnteresseerd om terug in België te voetballen? Ik denk dat die op zijn 55 nog meer kan brengen dan de huidige spits - vanwie de naam me nu ontsnapt. Allée, hoe heet de huidige spits van RSCA ook alweer? 't Is dat ze zijn naam niet zoveel vermelden in de samenvattingen...

 • Carina Stulens

  Kompany kreeg en krijgt nog altijd het voordeel van de twijfel van het merendeel van de supporters. Maar het geval Van de Borre zou dat heel snel kunnen doen omslaan. De eerste zorgen zijn de ploeg op de rails te krijgen en niet Van de Borre aan een contract helpen.