Van Holsbeeck: "Dinamo Moskou zal nu wel 100 procent gemotiveerd zijn"

Herman Van Holsbeeck in Zaventem.
BELGA Herman Van Holsbeeck in Zaventem.
Anderlecht maakt volgens Herman Van Holsbeeck donderdag absoluut kans om door te stoten naar de achtste finales van de Europa League. Vorige week speelde de landskampioen thuis tegen Dinamo Moskou 0-0 gelijk in de heenwedstrijd van de 16e finales. "In de terugmatch zal Dinamo wel 100 procent gemotiveerd zijn", zo zei de algemeen directeur van paars-wit vandaag op de luchthaven in Zaventem.

"Het wordt een moeilijke uitwedstrijd", aldus Van Holsbeeck. "Dinamo Moskou heeft de heenwedstrijd misschien te licht opgevat, maar donderdag zullen ze wel 100 procent gemotiveerd zijn. We moeten proberen de eerste 20 minuten te overleven, misschien kunnen we op de tegenaanval iets bereiken. Na die match zullen we exact weten wat we waard zijn."

Vertrouwen
"In de heenmatch hebben we geen doelpunt geslikt, dat was een goede zaak", vervolgde de algemeen directeur. Bovendien creëerde Anderlecht vorige week erg veel kansen. "Natuurlijk hadden we minstens één daarvan in een doelpunt moeten omzetten. Maar in de Champions League hebben we dit seizoen al bewezen dat we heel wat kunnen realiseren. Als je bij Arsenal en Dortmund een resultaat kunt neerzetten, dan krijg je veel vertrouwen. En iemand als Rolando heeft de voorbije weken getoond over heel wat kwaliteiten te beschikken. We gaan dus voor de kwalificatie voor de volgende ronde."

Maximale uithalen
Paars-wit is niet alleen in de Europa League nog actief, verder volgen ook nog de bekerfinale tegen Club Brugge en de strijd om de titel in Play-off 1. "Met een kern van 20 tot 25 spelers moeten we dit kunnen opvangen", vervolgde Van Holsbeeck. "Wanneer nodig, laten we enkelen rusten. We zullen proberen om op deze drie fronten er het maximale uit te halen."

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

"Ik verwacht een stormloop"


Roger Vanden Stock denkt dat Dinamo Moskou nu zijn ware gelaat zal laten zien. "Ik verwacht een stormloop", zei de voorzitter. "Het is aan ons om die te doorstaan." Anderlecht won zondag nog met 0-1 op het veld van Racing Genk. Het team van Besnik Hasi naderde in de stand zo tot op één punt van leider Club Brugge, dat met 2-1 verloor bij AA Gent. "Drie weken geleden leken we geen kans meer te hebben op het kampioenschap. Het is een verrassing dat we zo dicht op Club Brugge volgen, maar daar hebben zij zelf voor gezorgd. Als we van Dinamo verliezen en ook in de bekerfinale onderuitgaan, dan is er weer sprake van een dip. Dat is voetbal", besloot Vanden Stock.


BELGA
BELGA