Van Crombrugge en Roofe voorgesteld bij Anderlecht: “Als Kompany je belt, denk je niet na”

Photo News
Kennismakingsrondje bij Anderlecht vandaag. Nieuwbakken keeper Hendrik Van Crombrugge en kersverse spits Kemar Roofe werden er voorgesteld. “Dit is de perfecte club om een carrière uit te bouwen, zeker met Vincent erbij.”

Hij is op dit moment nog geblesseerd, maar Roofe werkt volop aan zijn herstel en zou binnen enkele weken speelklaar moeten zijn. Dat de Engelse-Jamaicaan er naar uitkijkt is duidelijk. “Toen Kompany me belde, heb ik geen moment getwijfeld. Dat doe je niet als zo iemand je belt. Ik ga er helemaal voor gaan.”

Photo News

Anderlecht is de ideale club om mijn carrière uit te bouwen

Kemar Roofe

Dankzij zijn tijd bij Leeds denkt hij zich ook snel te kunnen inpassen in het systeem van Anderlecht. “Daar hadden we een gelijkaardige manier van voetbalen, maar ik zal in alle geval spelen hoe de trainer het wil. Als je erop traint, dan kan je elk systeem gewoon worden.”

Ideale club

Roofe bedankte ook zijn trainer bij Leeds, Marcelo ‘El Loco’ Bielsa want “ik heb er veel van geleerd en zonder hem zou Kompany me niet opgemerkt hebben en zou ik hier niet zitten. Anderlecht is de ideale club om mijn carrière uit te bouwen. Ik wil beter doen dan vorig seizoen, maar als ik niet scoor en het team wint, zal ik even blij zijn”, sloot de spits af.

Photo News

Van Crombrugge

Hij debuteerde afgelopen weekend al tegen Moeskroen en nu blikt de nieuwe doelman van paars-wit voor het eerst terug op een hectische week. “Het ging allemaal bijzonder snel, vorige week maandag kreeg mijn manager een telefoontje van Anderlecht en dan is alles in een stroomversnelling gebeurd. Op persoonlijk vlak vraagt dat natuurlijk wat overleg, maar ik ben blij hier te zijn. Dit is een ideale stap in mijn carrière.”

Photo News

 “Er is een andere druk bij Anderlecht dan bij Eupen, dat is zeker”, begon hij het relaas over zijn debuut tegen Moeskroen. “De supporters, de media-aandacht, dat speelt allemaal mee. Maar Vincent stelde me op mijn gemak en zei me dat ik gewoon moest doen wat ik altijd doe. Meteen een clean sheet pakken helpt natuurlijk voor het vertrouwen.”

Meer werk dan bij Eupen

Op de vraag of hij zich anders instelt voor een match onder de palen bij Anderlecht dan op de Kehrweg, waar hij vaak in een schietkraam stond, antwoordde hij slim. “Dat ik hier minder werk zal hebben, verandert niets. Je moet steeds geconcentreerd zijn, bij Anderlecht zelfs nog meer. In een systeem zoals dat van Kompany heb je veel verantwoordelijkheden omdat je moet meevoetballen.”

BELGA

Over de ambities dit seizoen was hij nuchter en ambitieus tegelijk. “Anderlecht moet altijd meedoen voor de titel, maar we moeten eerst natuurlijk in de top zes geraken.”

De doelman blikte ook nog even vooruit naar de volgende match van Anderlecht, tegen KV Mechelen, waarvan hij in het verleden al liet blijken fan van te zijn. “Dat gaat zeker een speciale match worden. Maar ik ga ze benaderen zoals iedere andere match”, antwoordde hij diplomatisch.

Ten slotte gaf ook Van Crombrugge zijn mening over de transfer van die andere doelman, Simon Mignolet. “Het is mooi dat hij terug in België is. Ik hoop nog altijd in de vaste kern van de Rode Duivels te geraken, en daarvoor zit ik bij Anderlecht perfect. Wat andere spelers doen, daar hou ik me niet mee bezig.”

Photo News
Photo News9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • lucien Noreilde

  Vincent altijd opgehemeld in België heel goede speler Brusselaar en van Anderlecht dat was genoeg voor de media , anderzijds heeft hij nog niet bewezen in het trainerschap er iets van te kennen , verliezen ze van Mechelen dat zou een flinke knauw zijn " in hun geloof we blijven doorgaan " zoveel heeft City ook nog niet gewonnen wel massaal uitgegeven , en Coucke blijft hij rustig met zo een arsenaal aan raad gevers ?

 • Bart Karmel

  Maar jongetjes toch, wees toch niet zo gefrustreerd

 • Luc Ver Eecke

  Sorry , maar ik denk dat het niet beter gaat worden dan vorig jaar. Voorbereiding bijna alles verloren , en nu moeten ze nog alles veranderen tijdens competitie . Ik zou zeggen niet goed bezig !!

 • dirk verstraeten

  Als je Kompany moet geloven....Was hij niet de man die zei niet bij Man City te vertrekken zonder de Champions League te winnen?

 • François Nuyts

  Je zou beter het omgekeerde doen , als hij belt wél een twee keer nadenken .