Trebel openhartig over de buikspieren en een transfer: “Ik had een akkoord met Porto”

Photo News
Speelt hij of niet? En hoe lang houden die buikspieren het nog? Adrien Trebel (27): sterkhouder en zorgenkind van Anderlecht in één. “Ik heb de kanker van het voetbal.”

Tussen 0 en 10: hoeveel hinder heb je gemiddeld aan de buikspieren?

(grijnst) “Het hangt af van dag tot dag. Op Waasland-Beveren viel het goed mee. Een 2/10 qua last, zou ik zeggen. In aanloop naar de match zei ik de coach zelfs dat ik me, sinds ik op de sukkel ben, zelden zo bevrijd gevoeld had op training, maar er zijn ook wedstrijden geweest... (blaast) Tegen Standard en Moeskroen was het echt ondraaglijk.”

Hoe uit zich dat?

“Zelfs wandelen of lopen is dan moeilijk, laat staan draaien of lange passes versturen. Op zo een momenten neemt de wilskracht het over van het lichaam. Ik kan dat: ik heb eens op Club Brugge gespeeld met een spierscheur van drie centimeter. Weet je wat het ergste is? De opwarming. Eenmaal de spieren warm zijn, is het wel te doen, maar anders... (lacht flauwtjes) Ach, ik ben het stilaan gewend.”

Je hebt 17% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Trebel bij Porto ...? Ja op de bank zeker ... Is juist goed voor de Jupiler league ...!

 • Jan Boden

  Zijn makelaar heeft Porto dus ingeschakeld om voor Trebel een verbeterd contract af te dwingen. Denk je nu echt dat Porto interesse had in Trebel ?

 • eddy marcelis

  Das toch nog een speler met wat verstand,ik hoop dat het goed komt met u operatie en dat je nog kan genieten van het voetbal wat je ook doet blijven of gaan. Ik hoop dat je blijft Rsca heeft spelers zoals jij nodig.......

 • Allard Emile

  Eindelijk een slimme speler die niet Persée weg wou!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00