Trebel moet operatie ondergaan, Kompany is “een vraagteken”

BELGA
Ze vallen als vliegen bij Anderlecht. Nu moet Adrien Trebel een operatie ondergaan. Hoe komt dat toch, Frank Vercauteren? “Dit is niet de schuld van de medische staf.”

Je kunt met de jongens uit de ziekenboeg bijna een ploeg opstellen. Vincent Kompany, Philippe Sandler en Nacer Chadli raken normaal gezien niet fit voor AA Gent. Ook Bakkali, Dimata, Nasri, Sowah, Najar en Gerkens zijn buiten strijd. En nu mag dus ook Adrien Trebel toegevoegd worden aan dat lijstje. Hij ondergaat een operatie aan de knie. “We zullen hem missen”, aldus Frank Vercauteren. “Hopelijk is hij na de interlandbreak terug. Maar het mag geen excuus zijn. We hebben 37 spelers, dit moeten we kunnen opvangen.”

Verschillende departementen zijn verantwoordelijk. We moeten onszelf wel in vraag stellen

Frank Vercauteren over de blessuregolf die Anderlecht teistert

Ook Kompany zal er tegen Gent niet bijzijn, hij sukkelt met de hamstrings. “Vincent is een vraagteken. We mogen hem niet forceren. Misschien speelt hij zondag ook nog niet. Hij kent zijn lichaam het beste van iedereen.”

Gezien die waslijst aan blessures: levert de medische staf wel goed werk? “Het is niet hun schuld”, aldus Vercauteren. “Dat zou te makkelijk zijn. Verschillende departementen zijn verantwoordelijk. We moeten onszelf wel in vraag stellen. Dat doen we ook. Zo kunnen we onszelf op termijn alleen maar verbeteren.”

“Anderen waren beter dan Kums”

Dat moet ook gelden voor het spel, dat voor velen ontgoochelend was op Eupen (0-0). Maar niet voor Vercauteren. “In bepaalde aspecten vond ik ons zelfs beter dan tegen Sint-Truiden. Het lijkt nu alsof onze match op Eupen niks waard was, maar dat vond ik dus niet. Al moeten we offensief natuurlijk wel meer brengen.”

Tegen Gent moet Anderlecht Vadis Odjidja vrezen. De middenvelder vertrok destijds als jongere bij RSCA omdat hij niet kon doorbreken onder… Vercauteren. “Maar het is niet zo dat hij geen kans gekregen heeft. Als speler dwing je een kans af. Maar toen waren anderen beter.”

Photo News20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • louis meuleman

  Louis Meuleman Nu gaan ze klagen over het gemis van Trebel het was toch een speler op overschot hij zat niet eens op de bank hoe belachelijk kan je zijn

 • Brent Van Renterghem

  Ze willen niet meer spelen eerder... want ze verliezen toch!! :-))

 • Rudy Van de Velde

  Dokter sas had in zijn 1ste periode bij rsca veel gekwetsten. Daarna ook bij Brugge en nu weer rsca. Rarara. ....

 • alfons moons

  Tot op de draad versleten KPNY ! Volgend project : bondscoach/voorzitter KBVB/ of het ergste : Premier ! Dan laat ik mij onmiddellijk naturaliseren !

 • Ronny Bonnet

  Ken niet zoveel van voetbal…Wat ik mij afvraag is of de trainers op of voor de bank een soort van afstandsbediening bij hebben? Telkens een speler een zgn. “Kans” mist zie ik hen telkens heftig naar het hoofd grijpen en pijnlijke grimassen trekken. Zou het kunnen dat de trainer bij dergelijke missers de spelers een of andere schok toe dient?