Trebel: “Handboeigebaar was om familie van Bayat te steunen”

Trebel met het handboeigebaar op de Freethiel.
Photo News Trebel met het handboeigebaar op de Freethiel.

Adrien Trebel vierde afgelopen zondag zijn doelpunt tegen Waasland-Beveren met een handboeigebaar. De middenvelder van RSC Anderlecht verwees daarmee naar zijn makelaar Mogi Bayat, die sinds 10 oktober in de cel zit op verdenking van witwassen. “Maar mijn eerbetoon was bestemd om de familie van Mogi Bayat te ondersteunen. Ze leven nu al enkele weken zonder hun vader en echtgenoot”, verduidelijkte Trebel via de sociale mediakanalen van zijn club.

“Ik ben zelf kind van gescheiden ouders en ik weet wat het is om zonder één van je ouders op te groeien. Ik wilde ook de mens Mogi Bayat steunen, met wie ik een goede relatie onderhoud. Het spreekt vanzelf dat ik de rechtsgang en de rechtspraak ten volle eerbiedig.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Eerder distantieerde de Pro League zich van het handboeigebaar en riep het op tot sereniteit. Spelersvakbond Sporta van haar kant is er niet mee opgezet. “Zoiets strookt niet met de fair play en onze maatschappelijke waarden”, verklaarde nationaal Sporta-verantwoordelijk Dirk De Vos. “Maatschappelijk klopt dit niet. Vooral omdat het om steunbetuigingen gaat voor iemand die toch in een bedenkelijke situatie verkeert. Ook richting andere spelers is het een genante actie”, zei De Vos.

“De spelers in kwestie beroepen zich op vrijheid van meningsuiting natuurlijk. Daar kan je weinig tegen beginnen. Tenzij je het bestraft binnen de reglementering van de voetbalbond. We zullen zien hoe de scheidsrechters er komend weekend tegen optreden, mochten de gebaren opnieuw bovendrijven”, aldus de vakbondsman. “Ze hadden natuurlijk al bestraft moeten worden. Vergelijk dat eens met de Premier League, waar Demerai Gray van Leicester City een gele kaart krijgt voor een eerbetoon aan de overleden voorzitter. Dat valt niet te rijmen.”

Demarai Gray viert zijn winner het afgelopen weekend voor Leicester.
Photo News Demarai Gray viert zijn winner het afgelopen weekend voor Leicester.26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gilbert Vermeersch

  Misplaatst van Trebel.

 • frankie bressinck

  Ja zo'n profiteurs en sjoemelaars steunen ze! Een echte schande! Een makelaar die miljoenen bedingt op een transfer en zelfs nog geen belasting betaalt! Bij RSCA zetten ze een mevrouw buiten die 21 jaar haar nikkel heeft afgedraaid als afgevaardigde maar daar halen de spelers hun neus voor op!!

 • rudolf jacobs

  hij zou zich beter met voetballen bezig houden,maar ja met een super contract heb je veel werk iedere week,teveel om goed te kunnen sjotten

 • micha de graaf

  Sinds wanneer ben je in dit land al schuldig en veroordeeld nog VOOR je proces ?? Voorlopig nog niks mis die loyaliteit dus

 • René Van Halen

  Trebel snapt blijkbaar niet goed waarover het gaat. Criminelen steunen vindt die dus gewoon normaal?