Transfer Kouyaté naar West Ham afgerond

Twitter
Na weken speculeren is het officieel: Cheikhou Kouyaté ruilt Anderlecht voor West Ham. De Senegalese international tekende een contract voor vier seizoenen bij het team uit de Premier League. Een officiële transfersom is niet bekendgemaakt maar zou schommelen rond de 7,5 miljoen euro.

"Ik ben heel blij want vandaag krijg ik van West Ham de kans om in de Premier League te spelen", zegt hij op de website van de 'Hammers'. "Ik hoop mij hier in Londen verder te ontwikkelen en met West Ham mooie dingen te verwezelijken."

Kouyaté speelde sinds 2008 voor Anderlecht, dat hem in het eerste seizoen uitleende aan Kortrijk. Daarna groeide de centrale verdediger/middenvelder uit tot een vaste waarde bij paarswit. Hij won met de club vier landstitels en drie Supercups.

"Verdient zijn transfer"
"Ik heb vele mooie jaren gekend bij RSCA, maar nu ben ik klaar voor een nieuwe stap", reageert Kouyaté op de website van Anderlecht. "Ik wil meneer Van Holsbeeck bedanken om mij naar paarswit te halen, want hier heb ik mijn carrière kunnen lanceren. Nu is het aan mij om me te bewijzen in de beste competitie van de wereld."

"Wij hadden een akkoord met Cheikhou dat hij weg mocht bij een goed bod. Hij heeft veel betekend voor deze club en alleen al daarom verdient hij deze mooie transfer", vult algemeen directeur Herman van Holsbeeck aan. De Senegalees is na Massimo Bruno de tweede sterkhouder die de Belgische kampioen in een week tijd verliest. De 20-jarige Bruno verhuisde vorige week naar het Oostenrijkse Red Bull Salzburg.

PHOTO_NEWS