Tot 230.000 euro bruto per maand: Anderlecht neemt contract Chadli bij Monaco integraal over

Photo News
Nacer Chadli maakte vandaag voor het eerst zijn opwachting in het (oefen)shirt van Anderlecht. Met een apart prijskaartje rond de hals. Volgens Franse media betaalt paars-wit geen huursom aan AS Monaco, maar neemt het wel zijn salaris integraal over. De flankaanvaller verdiende in Monaco naar verluidt tussen de 215.000 en 230.000 euro bruto per maand.
Photo News

Gisteren zette hij zijn handtekening, vandaag maakte de 56-voudige international meteen zijn opwachting in Neerpede. Uit op eerherstel nadat zijn passage in de Ligue 1 op niets uitdraaide. Chadli kwam in Monaco aan amper 1.058 speelminuten en niet één beslissende actie. “Hij was gewoon slecht”, klinkt het in het Prinsdom. “Als hij het ook zo matig zal doen bij Anderlecht...” 

Photo News

Chadli, die voor en na Rusland wel wat sukkelde met blessures, komt vooral terug naar de Jupiler League met het oog op het EK 2020. Bondscoach Roberto Martínez heeft zijn internationals aangeraden om speeltijd te verzamelen - denk ook maar aan Simon Mignolet bij Club. Chadli’s oudere zus Naoual verbergt niet dat het EK een factor was om voor Anderlecht te kiezen. “Nacer wil er graag bij zijn als de Rode Duivels geschiedenis schrijven”, zegt ze.

Photo News

Maar eerst wil hij belangrijk zijn voor RSCA. Wat nadien volgt, is onduidelijk, want er is geen aankoopoptie. Wat wél al zeker lijkt: Monaco moet Chadli niet terug.

Photo News
Photo News74 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Richard Tolenaars

  Kan nog niet mee in het 2e van Ajax.

 • marc germeau

  Ik baal ook van de belachelijke sommen in het voetbal. Maar vooraleer kritiek te geven, moeten sommigen hier toch grondiger informern. Want sinds enkele decennia komt het geld van elders dan de stadiontickets en abonnementen. Beste Marc VDP, niks is zo dom dan over iets te praten waar je totaal niks van afweet. Ik heb het ook liever zonder zwart geld, maar in alle sectoren is het aanwezig, zeker in België. Of anders: koop geen auto's meer, ga nooit meer op restaurant of bouw geen huis meer.

 • Gaston FOUBERT

  @marc van de poel, uw rekening klopt niet want er zijn ook de sponsors, de tv-rechten, de shop. Als je weet hoeveel een paar minuten reclame op tv kost kan je je best voorstellen hoeveel de reclame op een voetbaltruitje opbrengt.

 • Carlos Simonis

  frans ornelis, deze discussie wat een voetballer verdiend is totaal onzinnig. Oke de bedragen zijn onbeschoft, maar zij dragen ook 52% belasting af van hun verdiende loon. Misschien had jij voetballer moeten worden, en als ze jou ook 230.000 euro bruto per maand willen betalen, dan moet jij zeggen: " Nee, dat wil ik niet, want de werkende mens moet harder werken dan ik, dus betaal mij maar 3200 bruto p/maand"

 • Dirk Loockx

  Kwestie is dat ze in Brugge dat geld hebben om Mignolet te betalen en Vanaken te houden omdat ze voor 60 miljoen verkocht hebben. Bij Anderlecht kan het niet anders dan dat Coucke dit betaald. Of dat gezond is weet ik niet. Ik wens Nasser in alle geval het beste, prima voetballer en mooi om hem in onze competitie aan het werk te zien. Maar anderzijds mag je de ploegen in onze competitie niet onderschatten. Zeer sterk in tactiek en in blok spelen. Dat wordt wel is meer onderschat.