Tielemans: "Volgend jaar bij Anderlecht bevestigen en diploma halen"

Yoeri Tielemans met zijn trofee van 'Jonge Prof van het Jaar'.
BELGA Yoeri Tielemans met zijn trofee van 'Jonge Prof van het Jaar'.

Voor Yoeri Tielemans, vorige week 17 geworden, gaat het de laatste tijd opnieuw erg hard. Onder Besnik Hasi heeft hij een basisplaats in het Anderlecht dat zowaar dicht bij een nieuwe titel staat en gisteren werd hij door de collega's verkozen tot 'Jonge Prof van het Jaar'. Tielemans blijft alvast erg nuchter onder het succes en wil gestaag verder bouwen aan zijn weg naar de top. In zijn hoofd geen transfers naar het buitenland, waar het grof geld zou wachten, maar wel het behalen van zijn diploma Handel in het Sint-Guido Instituut in Anderlecht, waar hij in het vijfde middelbaar zit en voor de examens staat. "Dat moet gewoon lukken. De combinatie is zwaar, maar als ik focus zal het wel lukken", aldus de middenvelder van Anderlecht in 'Het Nieuwsblad'.

"Want dat diploma is essentieel voor mij. Ik blijf sowieso in België voetballen zolang ik dat diploma nog niet heb. Ik heb bovendien pas dit jaar de stap naar het A-elftal gezet, waardoor ik zonder twijfel ook volgend jaar bij Anderlecht wil bevestigen. Ik ben nu eindelijk op dit niveau geraakt en blijf hier."

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

Het doorschuiven van Kouyaté naar de zes doet ook Tielemans, die zo een rij hoger op de acht kan spelen, deugd. "Toen ik bij de eerste ploeg kwam, werd ik iets lager op het middenveld uitgespeeld. Dat was best leerrijk, zo ging ik meer en beter verdedigen. Mijn huidige plek op de acht, tussen verdedigende en aanvallende middenvelder, is volgens mij wel de beste", aldus Tielemans, die ook nog meegaf dat hij zijn duelkracht te danken heeft aan judo. "Die achtergrond helpt mij nu echt wel. Door het judo weet ik perfect hoe mijn lichaam te gebruiken om sterk te staan in duels."

BELGA