Ga naar de mobiele website
^ Top

THE DAY AFTER: een zingende 'Mister Michel' en Bram Nuytinck die de tent afbreekt

PHOTO NEWS
Anderlecht pakte gisteren voor de 34ste keer de Belgische landstitel. Na een frustrerende droogte sinds 2014, kon de Belgische recordkampioen zijn reputatie weer eer aandoen. Het voetbal van paars-wit was lang niet oogstrelend, maar dat maakte het feestje in de hoofdstad er niet minder op. De fans die de titel én de eerste dag als kampioen voor paars-wit nog wat extra willen blijven beleven, kunnen terecht op deze liveblog.
Nieuwe update beschikbaar

highlights


alle berichten

live

Bescheiden beelden uit spelersbus Anderlecht
Na de wedstrijd vertrokken de spelers zo snel mogelijk naar Brussel. In de bus vierden de kersverse kampioenen nog bescheiden, maar eens in het Astridpark aangekomen barstte het feestje los. Stilte voor de storm zeg maar.

Fotoreeks van het kampioenenfeest
Een mooi compilatie van het kampioenenfeest van afgelopen nacht.

#RSCA's title celebrations! #champions

867 Likes, 3 Comments - RSC Anderlecht (@rscanderlecht) on Instagram: "#RSCA's title celebrations! #champions"

Twee personen gearresteerd in Charleroi
De lokale politie van Charleroi heeft donderdagavond twee personen administratief aangehouden tijdens Charleroi-Anderlecht. "Ultras" van Charleroi slaagden erin van tribune 4 door te dringen in tribune 3, met de Anderlechtfans, om daar onlusten te veroorzaken. De ordediensten moesten optreden en de politie arresteerde twee personen administratief. De kalmte keerde daarna snel terug en er deed zich geen ander incident voor.


Kara neemt fans mee tijdens viering
Bij de 1-0 van Charleroi verloor Kara Mbodj gisteren ongelukkig het duel van David Pollet, maar de Senegalees liet daardoor niet na om de titel te vieren. Op Instagram neemt hij de fans mee tijdens die viering.

Dreams come true! #Champions #RSCA

746 Likes, 18 Comments - Kara Mbodji (@prince__kara) on Instagram: "Dreams come true! #Champions #RSCA"

'Mister Michel' zingt bij Gunther D
86 jaar is hij intussen, maar 'Mister Michel' Verschueren heeft nog niets aan enthousiasme ingeboet. Dat bleek andermaal toen de 'Zilveren Vos' na de 34ste titel van de club van zijn hart op vraag van StuBru-presentator Gunther D een liedje zong op de radio. En het was natuurlijk niet zomaar een lied, Verschueren zong 'Anderlecht champion!' van Lange Jojo. Beluister het hilarische fragment HIER.

Duits bondscoach Joachim Löw had opmerkelijk beeld van de piepjonge Weiler
Toen we bij HLN Löw contacteerden over de kampioenenmaker van Anderlecht, René Weiler vertelde de Duitse bondscoach ons toch wat opmerkelijks over de Zwitser. “René is nooit ‘normaal’ geweest. Hij was geen typische jonge speler die pas komt piepen in de kleedkamer. Hij was… Anders. Speciaal. Hij had buitengewoon veel zelfvertrouwen. Daar had ik respect voor. Zelfs als jonge gast van 19 had hij altijd en overal zijn eigen idee.”

Wie is de Zwitser die Anderlecht kampioen maakte? Een uniek portret van René Weiler leest u op HLN PLUS, onze zone exclusief voor abonnees. Proef NU 4 weken voor maar 1 euro!

EPA
Links: Joachim Löw, rechts: een jonge René Weiler.
kos Links: Joachim Löw, rechts: een jonge René Weiler.

Dendoncker: ""Mijn stempel op de ploeg en de titel kunnen drukken"
Met een enorme versterker onder de arm stapte Leander Dendoncker gisteravond richting spelersbus. "Ik ben dj met dienst", lachte Dendoncker. "De eerste plaat? Iets van AC/DC denk ik." Anderlecht won de titel op Charleroi niet met goed voetbal, maar wel op karakter. Kenmerkend voor deze kampioenenploeg. "Het heeft ons misschien nog meer moeite gekost dan we hadden gedacht, maar de ontlading is enorm. Als we naar een heel seizoen kijken, dan moeten we toegeven dat het voetbal niet altijd top is geweest, maar de inzet was er wel altijd. We hebben deze titel behaald op mentaliteit en groepsgeest. Dat was onze grootste kwaliteit."

Photo News
BELGA

Emotionele Weiler: "Ik ben afgemaakt, EN KIJK NU"
René Weiler (43) heeft het geflikt. Landskampioen. Wat moet hij in zijn vuistje lachen. Neergesabeld, telkens rechtgekropen en nu die spreekwoordelijke middenvinger kunnen opsteken. Dat deed ie ook een heel klein beetje. The winner takes it all.

Terwijl de hele dug-out in blessuretijd stond te springen en te dansen, bleef hij aanmanen tot kalmte.

Dan: het laatste fluitsignaal van Serge Gumienny. Zijn trainingsvest wapperde in de wind, terwijl René Weiler het veld op stormde. De eerste die hij tegen het lijf drukte, was Uros Spajic. Dan Frank Boeckx, met wie de omhelzing en de knuffel innig waren. Ivan Obradovic, die van zijn trainer in de herfst nog diende aan te treden met de reserven, huilde en werd ondersteund door Weiler.

Hoe Weiler terugblikt op alle kritiek en wie hij dankt om de titel te realiseren, leest u op HLN PLUS, onze zone exclusief voor abonnees. Proef NU 4 weken voor maar 1 euro!


"Breek heel de tent af"
Bram Nuytinck was door het dolle heen na de kampioenenmatch van gisteren. De Nederlander was zelfs van plan om op het feestje héél de tent af te breken, althans volgens zijn Instagram-verhaal. Kampioen worden, het doet wat met een mens. Hoe zou het intussen met de tent gesteld zijn?

Photo News
Instagram
BELGA
BELGA

Teo, Nuytinck en youngsters voorop
Volgens RSCA-teammanager Gunther Van Handenhoven zou Frank Boeckx de orkestmeester worden van het paars-witte titelfeest. Maar de echte aanvuurders bleken toch vooral routinier Bram Nuytinck, kampioenenmaker Lukasz Teodorczyk, metronoom Leander Dendoncker en 'kind van het huis' Youri Tielemans te zijn. Het kwartet vuurde het publiek aan in Charleroi én in Brussel. In het Astridpark wachtten zo'n 10.000 fans de spelersgroep op.

'Champagne shower' voor Weiler
Bij Lukasz Teodorczyk maakten gisteren een pak frustraties plaats voor euforie. De Poolse topschutter -twee keer aan het kanon in Charleroi- ging voorop in het feestgejoel en hij gaf trainer René Weiler prompt een 'champagne shower'. Een spits leeft van doelpunten, zeker?

BELGA
Teo gunde zijn trainer de nodige verfrissing...
BELGA Teo gunde zijn trainer de nodige verfrissing...

Feestje in het Astridpark
Net voorbij middernacht kwamen de spelers aan in het Constant Vanden Stockstadion. Daar vierde paars-wit nog een stevig feestje met de fans, die konden genieten van het betere werk van DJ's Frank en Lester Williams van discotheek Carré. Het werd een feestje tot in de vroege uurtjes.

BELGA
BELGA
Nuytinck voorziet Boeckx van de nodige drank.
BELGA Nuytinck voorziet Boeckx van de nodige drank.
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
Meer over


2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Mauveke

    Mister michel the best

  • Danny SPIJKERS Danny Spijkers

    bedankt René Weiler, van onder aan de ladder begonnen . en kijk nu ! Proficiat RSCA

Gesponsord

Meld een bug