Stevige defensie is prioriteit: Anderlecht wil Luckassen en Sandler terughalen

Derrick Luckassen.
BELGA Derrick Luckassen.
Anderlecht wil opnieuw meedingen naar de prijzen. De prioriteit: een stevige defensie – in Brussel hopen ze op een terugkeer van Luckassen en Sandler. Voor de ­ballast wordt dan weer een oplossing gezocht.

Offense sells tickets, defense wins championships.

Moet als muziek in de oren klinken van Vincent Kompany.

Bij paars-wit werken ze hard achter de schermen om de verdediging ­komend seizoen opnieuw een kwaliteitsinjectie te geven. Prioriteit daarbij is het terughalen van Derrick Luckassen. De Nederlander keert in principe terug naar PSV – paars-wit lichtte de optie van ruim 5 miljoen euro in zijn huurcontract niet. Te duur. Anderlecht wil deze week de gesprekken met de Eindhovense club intensifiëren, Luckassen heeft in het verleden aangegeven dat hij niet meer wil spelen voor PSV. Bovendien voelde hij zich het afgelopen seizoen thuis in Brussel en was hij geliefd bij de achterban. Een win-win-win voor alle partijen mocht het tot een akkoord komen.

De onderhandelingen met Manchester City over een nieuwe verhuur van Philippe Sandler kondigen zich iets moeizamer aan. Afwachten hoe de Citizens zich de komende weken opstellen. Kompany is alleszins een believer van Sandler. Kan zijn uitstekende band met zijn ex-club een rol spelen?

Enfin, mochten de gesprekken omtrent de twee Nederlanders vast­lopen, hebben ze bij Anderlecht nog een paar namen op de lijst staan.

BELGA

Vranjes?

Er komen ook een pak verdedigers terug nadat ze vorig seizoen verhuurd werden. Hoe zit het daarmee?

Wel, tijdens de voorbereiding zou Ognjen Vranjes een nieuwe kans krijgen om zich te bewijzen. In het verleden was de Bosniër geen toonbeeld van stabiliteit op het veld, laat staan ernaast. Maar op zich is Vranjes geen slechte verdediger – als hij de domme kaarten achterwege laat. Het licht gaat nog iets te vaak uit.

Het verhaal van jongens als Antonio Milic (Rayo Vallecano), Hannes ­Delcroix (RKC Waalwijk), Josué Sá (Hues­ca), James Lawrence (St. Pauli) en Bubacarr Sanneh (Göztepe en Oostende) loopt op zijn einde bij Ander­lecht. Voor hen wordt zo spoedig mogelijk een oplossing gezocht. Ook en vooral omdat ze anders blijven wegen op de loonlast. Ballast.

Voorts blijven ze in het Astridpark rekenen op de jeugd. Marco Kana (17) debuteerde vorig seizoen met flair en verlengde onlangs zijn contract. Net als maatje Killian Sardella (18). Met Michael Murillo en Kemar Lawrence werden in de winterstop al twee flankspelers binnengehaald. Daar zal Sieben Dewaele wellicht niet meer moeten depanneren.

Cobbaut is polyvalent – vorig seizoen was hij de verdediger met het meeste aantal speelminuten – en Kompany is Kompany. Heerser achteraan, als hij fit is. Mochten daar nog Luckassen en Sandler bij­komen... Een stevig geheel, de concurrentie aangescherpt.

Paars-wit kreeg vorig seizoen 29 tegengoals. Te veel voor een topclub, ook al deden enkel Charleroi (23) en Club Brugge (14) beter.

Defense wins championships, nietwaar? 

Philippe Sandler
Photo News Philippe Sandler

Verdedigers gebruikt vorig seizoen:

Vincent Kompany: 1311 minuten

Marco Kana: 1137 minuten

Philippe Sandler: 768 minuten

Derrick Luckassen: 1620 minuten

Hotman El Kababri: 78 minuten

Elias Cobbaut: 1960 minuten

Sebastiaan Bornauw: 90 minuten

Sieben Dewaele: 1186 minuten

Killian Sardella: 1410 minuten

Alexis Saelemaekers: 1159 minuten

Michael Murillo: 720 minuten

Kemar Lawrence: 6 minuten

Thierry Lutonda: 12 minuten

In de kern als iedereen terug is:

Vincent Kompany

Marco Kana

Thierry Lutonda

Elias Cobbaut

Michael Murillo

Kemar Lawrence

Killian Sardella

Ogjnen Vranjes

Antonio Milic

Sieben Dewaele

Hannes Delcroix

Josué Sa

James Lawrence

Bubacarr Sanneh

Hopen op:

Derrick Luckassen

Philippe Sandler

Vertrokken:

Andy Najar

Luckassen.
BELGA Luckassen.

Lees ook:

Brief aan Juventus is verstuurd: Anderlecht licht optie op Pjaca niet
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • frans ornelis

  ze zijn toch zeker dat het voetballers zijn dat ze aangeworven hebben

 • André Vermaelen

  Met nog een paar verdedigers erbij hebben ze er 10 + een keeper, en dan hopen op een own goal. Prachtige strategie van Kompanie.

 • Gaston Foubert

  Brugge hier weeral boven .... spelen die dit jaar zelf niet? Gelukkig maar want we hebben tegenwoordig in ons landje experten tekort, op alle gebied.

 • David Lievens

  Veel gepalaver en weer op korte termijn denken. Nog maar eens bedelen om spelers zo goedkoop mogelijk te huren. Die spelers zelf zien dat ook, er zit geen lange termijn bij Anderlecht in. Waarom zou je dan tot het uiterste gaan. Elk jaar is het hetzelfde, in de pers veel blabla over welke geweldige spelers ze gaan binnenhalen en op't einde is het weer een onbekende Messi van Albanië en een superspeler van 28 uit Hongarije die niemand kent.

 • Natacha Verpoort

  ze kunnen misschien de goal toemetsen! Het zal niet helpen, de ballekes zullen er lekker invliegen zijt daar maar zeker van!