Standard niet één maar twee Carcela's kwijt: neef Joachim naar Anderlecht

Mehdi Carcela koos voor Benfica, Joachim Carcela (uiterst rechts) voor Anderlecht
Twitter Mehdi Carcela koos voor Benfica, Joachim Carcela (uiterst rechts) voor Anderlecht
Standard is dit weekend niet één maar twee Carcela's kwijtgeraakt: Mehdi (25) tekende voor vier seizoenen bij de Portugese topclub Benfica, neef Joachim (16) zette zijn handtekening onder een contract voor drie jaar bij Anderlecht. Bij de Rouches had de jongste Carcela geen toekomst meer.

Joachim Carcela is een beweeglijke en technisch sterke nummer tien. Met zijn voetballende kwaliteiten zit het wel snor. Vraag is of hij het mentaal wel allemaal kan opbrengen. Dit seizoen had hij meer dan eens een aanvaring met zijn coach en ex-international Eric Deflandre. Op het veld van Club Brugge stapte de middenvelder bijvoorbeeld vroegtijdig naar de kleedkamers omdat hij geen speelkansen kreeg.

De U16-lichting van Standard is een kweekvijver vol (internationaal) talent. Acht jongens zochten intussen andere oorden op. Naast Carcela ook nog Ilias Sebtaoui Moutha (Manchester United), Massimo Di Vita (Charleroi), Christian Katalay Da Silva (Anderlecht), Houssein Warsama (RC Genk) en Thibaud Verlinden (Stoke City). Zinho Vanheusden en Adrien Bongiovanni, begin dit seizoen doorgeschoven naar U17, kozen dan weer voor Inter en (meer dan waarschijnlijk) Monaco.