Stanciu wil eindelijk schitteren, maar: "Ik ben niet de man van tien miljoen"

photo_news
Vorige zomer werd Nicolae Stanciu binnengehaald als de duurste transfer ooit van Anderlecht: 10 miljoen euro, bonussen incluis. De 24-jarige Roemeen kon de hoge verwachtingen (nog) niet inlossen en vecht tegen de negatieve perceptie. Dit seizoen moét echter zijn seizoen worden. "Ik wil meer verantwoordelijkheid en wil ook meer scoren", zegt hij vastberaden.

Nicolae Stanciu oogt opvallend fris en scherp bij de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zijn resultaten op de fysieke testen behoren tot de besten van de groep.

De vakantie heeft je zichtbaar deugd gedaan, Nicolae.

"Klopt. Het was de eerste keer in mijn professionele carrière dat ik drie weken vakantie had. De andere jaren moesten we met Steaua Boekarest steeds Europese voorrondes spelen. Daardoor had ik telkens maar 5-6 dagen vrij."

Je hebt blijkbaar niet stilgezeten, want conditioneel behoor je bij het begin van deze voorbereiding tot de sterksten.

"Ik heb vorig seizoen gemerkt dat ik het fysiek soms moeilijk had, dat ik volume miste. Ook in de duels moest ik steviger op mijn benen staan en me meer laten gelden. Tijdens de competitie is zoiets moeilijk bij te sturen, tijdens het tussenseizoen kan dat wél. Ik heb tijdens mijn vakantie veel aan sport gedaan: tennis, mountainbike, fitness, lopen. We hadden ook een programma van de club meegekregen. Nu voel ik me fit en allesbehalve moe."

photo_news

Er ging wel een prijskaartje van 10 miljoen euro om je hals.

"Laat me dit eerst duidelijk stellen: ik ben niét de man van 10 miljoen. Anderlecht betaalde Steaua Boekarest 7,8 miljoen euro. Dat bedrag kan over de 5 jaar van mijn contract, met de bonussen, wel oplopen tot 9,8 miljoen. Veel geld, dat klopt, maar voor Kums bijvoorbeeld hebben ze toch ook over de 6 miljoen euro neergeteld, niet? Maar ik besef dat het beter moet. En daar ga ik ook alles aan doen."

Over zijn nieuwe rol en de concurrentie bij Anderlecht, leest u hier op HLN Sport Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken lang voor 1 euro.

photo_news
photo_news