Simon Davies: “Wedstrijd tegen Club komt voor Kompany wellicht te vroeg”

Photo News

Anderlecht-coach Simon Davies acht de kans bijzonder klein dat Vincent Kompany speelklaar geraakt voor de topper van zondag op Club Brugge. “Hij is op de goeie weg, maar voor dit weekend lijkt het mij te vroeg”, zei Davies vandaag op een persbabbel. “Zelf zou hij doodgraag spelen, maar we gaan niks overhaasten, zelfs al gaat het zondag om een ‘big game’. We moeten ook naar de rest van het seizoen kijken en gaan zijn terugkeer niet forceren.”

Of Adrien Trébel zondag in de ploeg komt om het gebrek aan persoonlijkheid in de spelersgroep op te krikken, liet Davies in het midden. “Trébel traint goed en speelde maandag met de beloften. Hij gedraagt zich als een professional. Iederéén die goed traint, komt in aanmerking voor een selectie. Dat hij een gebrek aan matchritme heeft? Hij zal veel minder gespeeld hebben dan hij zelf had gewenst. Maar een fysiek obstakel om hem niet in de selectie op te nemen, is er niet.”

Volgde nog een uitsmijter over Anthony Vanden Borre, de verloren zoon die deze week opnieuw in de schaapstal werd opgenomen. Davies: “Anthony is een speler die in het verleden een zeer hoog niveau haalde. We gaan geen druk op hem leggen. Hij moet eerst zien fit te raken en dan zien we welk niveau hij haalt.”
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • AUGUSTIN GHIJSELS

  Het is inderdaad dom van Kompany om te willen doorgaan met dat systeem zonder een KDB,een Silva en vooral zonder een Aguero.En City staat ook nooit bijna laatste.Een goede trainer zorgt vooral voor punten want de sups zijn zelden content met een ploeg zonder punten.Een wa arheid als een ...koe.

 • Frederik Janssens

  Anderlecht zal een groot pak slaag krijgen van Club door Kompany's idioot City systeem. Kompany stop met dat systeem en jullie winnen gegarandeerd van Club! Je zou beter tijd steken om de conditie op peil te brengen want jullie zakken de tweede helft altijd in!

 • Luc LePinson

  Wil natuurlijk niet afgaan gelijk een gieter

 • dirk claeys

  Company kan ondertussen zijn centen tellen en stilaan zich voorbereiden om coecke uit te kopen en zelf co te worden , of in 1A of in 1B ?

 • Guy muis

  die is meer buitenstrijd dan in een wedstrijd,het wordt stilaan een soap!