Rutten zet Zetterberg op zijn plaats na interview: “Zeker toptalenten moet je niet zeggen wat ze moeten doen”

Fred Rutten maakte tijdens zijn persconferentie duidelijk dat hij niet opgezet was met de woorden van Pär Zetterberg in het interview met deze krant dat zaterdag verscheen. Daarin vertelde Zetterberg dat “eens een lange bal trappen” en “wat meer met het hoofd omhoog lopen” de werkpuntjes zijn voor Yari Verschaeren, die voorts door Zetterberg in datzelfde interview onder alle mogelijke lof werd beladen.

Rutten zag het anders: “Ik vind helemaal niét dat Yari meer de lange bal moet hanteren. Ik begrijp niet dat iemand van de club zoiets in de media brengt. Zetterberg mag een mening hebben, maar hij moet tegenover de buitenwereld zwijgen. Het is ongepast om langs deze weg spelers raad te geven, en al zeker aan een toptalent. Dat soort voetballers vindt uit zichzelf wel de weg naar de top.”

Rutten met Verschaeren.
Photo News Rutten met Verschaeren.

De bestuurstop - Michael Verschueren en voorzitter Marc Coucke - zag daarentegen helemaal geen graten in het interview van Zetterberg. 

Photo News30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eddy Jonckheere

  Verschaeren is een goeie speler maar die zal ook wel de nodige instructies moeten krijgen, dus Zetterberg heeft gelijk, van zelf zal Verschaeren het wel niet gekunnen hebben en nog niet kunnen anders kunnen ze de trainers buitengooien. Rutten is een arrogante hollander.

 • Jean Emare

  Zetterberg zei enkel: (ik citeer) 'Ik zou hem graag af en toe wat langere ballen willen zien passen'. Dus pers.. maak van een mug geen olifant! Rutten vond het ook niet vermeldenswaardig. Idem de rioolpolitiek om RSCA te destabiliseren door nu al te insinueren dat er een andere trainer 'mogelijk' het roer zou overnemen van Rutten. Tot wat verlagen jullie je eigenlijk???

 • Frits Vandenberge

  Waarom doet Rutten zulke idiote uitspraken als "Dat soort voetballers vindt uit zichzelf wel de weg naar de top" ? Hij schiet zichzelf in de voet. Of misschien is het trainen van een ploeg in crisis te zwaar voor hem.

 • Alysea Brabori

  Ja Rutten zal het eens zeggen nadat hij zowel als speler en trainer nooit een echte prijs pakte laat staan echt iets op niveau heeft gepresteerd.... En dan nog zeggen zulke gasten komen er vanzelf ..... Ja jong ga terug boerke spelen eh Fred, Charly Musonda jr beste voorbeeld dat je zulke gasten wel moet begeleiden....

 • jacques weterings

  Eer aan zichzelf houden met 'n vette ontslagpremie in het verschiet ? Dat zou pas dom zijn.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00